Aanbieding!

Aligote Bouzeron Les Bouillottes Guy Amiot et Fils

17,95

Aligote Bouzeron: dit is de andere witte druif van de regio, vooral in het kleine dorpje Bouzeron is dit de Ster. Het is een kruising tussen de druiven Pinot en Gouais,

De Bouzeron is de complexere variant ; van de Alitote wijn, hij is fermer, voller, sappiger en fruitiger met florale tonen en soms een vleugje vanille.

Domaine Guy Amiot et Fils, een familie op een domaine van bijna 10 hectare in Chassagne, Puligny, St Aubin en Santenay.

De Bouzeron Les Bouillotes komt van een echt piep, maar dan ook echt piepklein stukje wijngaard van een halve hectare 0,54 ha. Om precies te zijn met meer dan 80 jaar oude wijnstokken.

Het is gewoonweg fantastisch, wit rijp en rijk fruit van Appel, Anijs, Acacia, witte bloemen en vleugje hazelnoot. Minerale aroma’s van vuursteen en citroen maken het compleet.

Smaaktype is verfijnd en elegant, de afdronk is lang, helder en knapperig met aroma’s van pittig zoutgehalte.

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Domaine Guy Amiot et Fils – Thierry Amiot
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Bourgogne, Bouzeron, Cote Chalonnaise
Wijnbereiding: De Aligote wijn krijgt een alcoholische gisting voor 1/3 op frans eiken vaten 228 l en 2/3 op RVS tank. Er wordt battonage toegepast om de romige complexiteit te verhogen, waarna de natuurlijke malolactische gisting op temperatuur van 13-14 graden. Stabilisatie in tank wordt uitgevoerd aan het einde van de 12e maand. Na anderhalf jaar rijping worden de flessen gebotteld.
Wijngaard en bodem: Bouzeron , AOC village, hier worden de stokken geteeld, op de top van de hellingen waarvan de bodem vooral bestaat uit krijt en klei grond . De wijngaarden van Bouzeron liggen relatief hoog,( tussen 270 en 350 meter boven de zeespiegel) , hier voelt de Aligote druif zich thuis. Een Bouzeron betekent ook dat er alleen een bourgogne gemaakt mag worden van de aligote druif. Domaine Guy Amiot & Fils wordt gerund door de 4e generatie wijnmakers Thierry en Fabrice. Overgrootvader begon in 1920 met een klein domein van 2 hectare, maar wel een fijne selectie van wijngaarden, waarvan een werd omgedoopt tot Montrachet.
Oogstwijze: De oogst is handmatig,
Druivensoort: Aligote 100%
Alcohol: 12,5%
Schenktemperatuur: 12 C
Glaswerk: Sauvignonglas
Drinken: Tot vijf jaar na de oogst
Karafferen/Decanteren: Nee

Aligote Bouzeron Les Bouillottes Guy Amiot et Fils

Aligote Bouzeron

Anderen bekeken ook