Aligote Bouzeron Les Bouillottes Guy Amiot et Fils

Over de wijn

Aligote Bouzeron: dit is de andere witte druif van de regio, vooral in het kleine dorpje Bouzeron is dit de Ster. Het is een kruising tussen de druiven Pinot en Gouais,

De Bouzeron is de complexere variant ; van de Alitote wijn, hij is fermer, voller, sappiger en fruitiger met florale tonen en soms een vleugje vanille.

Domaine Guy Amiot et Fils, een familie op een domaine van bijna 10 hectare in Chassagne, Puligny, St Aubin en Santenay.

De Bouzeron Les Bouillotes komt van een echt piep, maar dan ook echt piepklein stukje wijngaard van een halve hectare 0,54 ha. Om precies te zijn met meer dan 80 jaar oude wijnstokken.

Het is gewoonweg fantastisch, wit rijp en rijk fruit van Appel, Anijs, Acacia, witte bloemen en vleugje hazelnoot. Minerale aroma’s van vuursteen en citroen maken het compleet.

Smaaktype is verfijnd en elegant, de afdronk is lang, helder en knapperig met aroma’s van pittig zoutgehalte.

 

 

17,95

Uitverkocht

Category

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

Fris & Fruitig & Elegant

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Frankrijk

Gebied & Streek

Bourgogne | Bouzeron | Côte Chalonnaise

Wijnhuis

Guy Amiot et Fils

Eigenaar

Domaine Guy Amiot et Fils | Thierry Amiot

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

100% Aligote

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

De Aligote Bouzeron Les Bouillottes is goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi. Verder perfect bij rauw vlees of gevogelte.

Serveertemperatuur

10 - 12 graden

Te drinken tot

2024

Glaswerk

Sauvignon glas

Karafferen & Decanteren

Karafferen gewenst

Wijnhuis

Aligote Bouzeron Les Bouillottes Guy Amiot et Fils

De familie Amiot zijn wijnboeren in Bourgondië sinds 1920. Door de generaties heen heeft de familie Amiot naam gemaakt in de regio Chassagne-Montrachet. De oprichters waren Flavie en Arsène.

Anno 2022 gaat de traditie verder met de 4e en 5e generatie. Thierry en zijn dochter Héloïse voor de wijngaard en de kelder, Fabrice voor de verkoop. 

Guy Amiot heeft zijn twee zonen het beheer van het landgoed toevertrouwd: Thierry wijdt zich aan het werk van de wijnstokken en het maken van wijn, terwijl Fabrice het bedrijf ontwikkelt in Frankrijk en voor de export. Deze 4e generatie aan het roer draagt ​​de familiefilosofie, bestaande uit traditie vermengd met moderniteit, om de estafette voor te bereiden op de volgende. Thierry’s dochter, Héloise, geboren in 1995, studeerde ook wijnbouw aan de middelbare school van Beaune, werkte in een wijnmakerij in Australië en vervolgde haar opleiding in oenologie aan de universiteit van Dijon… Na Flavie en Simone hebben de Amiot-vrouwen hun laatste woord!

Aligote Bouzeron Les Bouillottes Guy Amiot et Fils
Land

Frankrijk

Alcoholpercentage

12,5%

Gebied & Streek

Bourgogne | Bouzeron | Côte Chalonnaise

Smaakprofiel

Fris & Fruitig & Elegant

Druivenras

Aligote

Wijnhuis

Guy Amiot et Fils

Meer interessante wijnen