Wijnprofiel
Fris & Fruitig & Elegant
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Bourgogne | Bouzeron | Côte Chalonnaise
Wijnhuis
Guy Amiot et Fils
Eigenaar
Domaine Guy Amiot et Fils | Thierry Amiot
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
100% Aligote
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
De Aligote Bouzeron Les Bouillottes is goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi. Verder perfect bij rauw vlees of gevogelte.
Serveertemperatuur
10 - 12 graden
Te drinken tot
2024
Glaswerk
Sauvignon glas
Karafferen & Decanteren
Karafferen gewenst
Wijnhuis
Aligote Bouzeron Les Bouillottes Guy Amiot et Fils
De familie Amiot zijn wijnboeren in Bourgondië sinds 1920. Door de generaties heen heeft de familie Amiot naam gemaakt in de regio Chassagne-Montrachet. De oprichters waren Flavie en Arsène.
Anno 2022 gaat de traditie verder met de 4e en 5e generatie. Thierry en zijn dochter Héloïse voor de wijngaard en de kelder, Fabrice voor de verkoop.
Guy Amiot heeft zijn twee zonen het beheer van het landgoed toevertrouwd: Thierry wijdt zich aan het werk van de wijnstokken en het maken van wijn, terwijl Fabrice het bedrijf ontwikkelt in Frankrijk en voor de export. Deze 4e generatie aan het roer draagt de familiefilosofie, bestaande uit traditie vermengd met moderniteit, om de estafette voor te bereiden op de volgende. Thierry’s dochter, Héloise, geboren in 1995, studeerde ook wijnbouw aan de middelbare school van Beaune, werkte in een wijnmakerij in Australië en vervolgde haar opleiding in oenologie aan de universiteit van Dijon… Na Flavie en Simone hebben de Amiot-vrouwen hun laatste woord!

