Babylons Peak Shiraz Carignan

13,95

”Een aangenaam erg mooi glas wijn”.

De Babylons Peak Shiraz Carignan is een bijzonder aantrekkelijke rode wijn met een rijp, kruidig en intens smaakprofiel. Het is een donkere robijn zwoele wijn met vooral rijpe aroma’s van bramen, zwarte bes, frambozen, pruim en chocolade. De wijn is mondvullend en sappig. De Babylons Peak Shiraz Carignan heeft een licht bittertje in de afdronk met een medium fijne tannine en uitstekende lengte.

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Babylon’s Peak
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Streek: Paardeberg (Swartland)
Wijnbereiding: Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). De alcoholische vergisting vindt plaats op RVS vervolgens rijpt de wijn verder voor 10 maanden op Franse eikenhouten vaten.
Wijngaard en bodem: 30-40 jaar oude druivenstokken in granieten bodem.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Shiraz en Carignan
Alcohol: 14%
Schenktemperatuur: 16 °C – 18 °C
Glaswerk: Bordeaux glas (breed)
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Babylons Peak Shiraz Carignan

Wijnlandgoed Babylons Peak

Op de top van de Paardeberg tussen Malmesbury en Paarl in Zuid Afrika ligt het prachtige wijnlandgoed Babylons Peak. De Paardeberg bestaat voornamelijk uit granieten bodem en een uniek terroir. Dit geeft een optimale bodemexpressie en fruitzuiverheid. Hierdoor zijn bij uitstek de Rhonevarieteiten geschikt. Dit prachtige wijnlandgoed produceert bijzondere wijnen, zo ook de Babylons Peak Shiraz Carignan.

Wijn regio

De regio Swartland begint op circa 50 km ten noorden van Kaapstad aan de westkust van Afrika. De bodem in Swartland is zeer vruchtbaar, het klimaat is erg droog en zeer warm, hierdoor is irrigatie op de meeste plekken noodzakelijk.

De winery Babylons Peak is vernoemd naar de granieten Piek; ook wel de” toren van Babel “’ genoemd. Dit is de berg die boven de wijngaarden uitsteekt. Dit is een van de hoogste wijngaarden in regio Swartland en bevind zich ongeveer 700 meter boven zeeniveau.

Het wijnlandgoed heeft een grote historie van meer dan 350 jaar oud. Het is al sinds 1919 eigendom van de Basson familie, inmiddels al 4 generaties. Het heeft echt een privé kelder in boetiekstijl en concentreert zich vooral op cultivars in Rhone-stijl. In 2001 besloot de zoon Stephan Basson de kelder te renoveren en zijn droom te realiseren. Stephan is een gedreven en hartelijke familieman. Hij is getrouwd met Inalize en zij hebben 3 kinderen: Annabel, Christiaan en Matthys. Stephan heeft zijn leven gewijd aan de wijnindustrie en is vastbesloten een prachtige assortiment Babylons Peak wijnen te maken.

Door de hoge temperaturen in de wijngaard, worden vooral Bush vines wijngaarden gebruikt. Hierbij hangen de druiven zeer laag bij de grond en zijn de struiken laag. De druiven worden kleiner maar ook geconcentreerder. Hierdoor ontstaan juist prachtige wijnen met geconcentreerde aroma’s. In Swartland staan veel Bush vine struiken. De wijnstok is hierdoor beschermd tegen stevige winden en doordat er weinig water beschikbaar is behoud de plant zijn bladeren. Groen en zo dicht mogelijk op het hout van de stam.

Maar het telen van druiven in Swartland brengt nog meer uitdagingen met zich mee. Ook de lokale fauna geniet van de druiven. In de omgeving leeft een groep van 80 bavianen in de heuvels die grenzen aan de wijngaarden. Gelukkig beheersen de kaapluipaarden de bavianen, en ook de grote eland helpt ze om ze weg te jagen. Ondanks deze uitdagingen, worden er prachtige wijnen gemaakt. En die kan jij ook proeven, ik zou zeggen doen! De Babylons Peak Shiraz Carignan is nu te proeven in één van onze proeverijen.