Chateau du Cedre Cahors, Pure VIN NOIR -2018
€18,50
Chateau du Cedre Cahors, 2018 is een pure biologische Vin Noir , medium bodied, een expressieve smaak met knapperige tannines, hij is levendig, en rond.
Er zit kwaliteit in je glas, de aroma’s van zwart fruit, als braam, zwarte bes, Kers, kruiden als munt en verse peper, knallen het glas uit.
Aards, Puur, Kwaliteit, een schitterend glas, Vin Noir
Karakteristiek
Chateau du Cedre Cahors, is een begrip, een expressieve pure Biologische Vin Noir, levendig, aroma’s en smaken van zwarte bessen, bramen, pruimen, lavendel, kruidig, en in de afdronk wat chocolade.
De afdronk is lang, rond, zachte tannines, fruitig en kruidig.
Wijn & Spijs Advies
Chateau du Cedre Cahors , Een fantastische biologische Pure VIN NOIR.
Deze Chateau Du Cedre Cahors, is een mooie begeleider bij wildgerechten als bv wilde eend, confit de Canard, stoofpotten, kaas, rood vlees
Beschikbaarheid: 5 op voorraad (kan nabesteld worden)
Beschikbaarheid: 5 op voorraad (kan nabesteld worden)
Categories Biologisch, Cahors, Chateau du Cedre, Druiven, Frankrijk, Krachtig, Complex, Vol, malbec, merlot, Rode wijn, tannat, Wijnhuizen, Wijnsoorten
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Lees meer!
Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles
Wijntechniek
Eigenaar: Pascale Verhaeghe
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Cahors Zuidwest Frankrijk
Wijnbereiding: Op het Chateau du Cedre Cahors heeft men als doel om tijdens het vinificatieproces geen oenologische inputs te doen aan de wijn.
Men gebruikt inheemse gisten, en er worden geen sulfieten toegevoegd, de druiven worden ontsteeld, ondergedompeld voor de eerste paar dagen, daarna Malolactische omzetting op houten vaten, gevolgd door fermentatie tot 30 dagen op de schil bij maximaal 28C.
Hierdoor heeft de wijn een fijnere tanninestructuur en grotere complexiteit.
Sinds 2012 is Chateau du Cedre biologisch gecertificeerd, er wordt niet met chemische bestrijdingsmiddelen gewerkt.
De rijen tussen de wijngaarden laat men begroeien met gras, en wordt bewerkt met straddle tractoren.
Alle werkzaamheden, als snoeien, uitdunnen, ontkiemen, rooien en groene oogst wordt met de hand gedaan.
De wijn rijpt op de droesem in grote containers, vaten van 500 liter en fouders voor 20 maanden.
Wijngaard en bodem: Drie percelen van Chateau du Cedre hebben de twee beste grondsoorten van de appellatie Cahors.
Een perceel ligt op kalksteen , de andere twee liggen op hoge terrassen van alluviale afzettingen van de rivier.
Deze grond bestaat uit kiezelstenen vermengd met roodachtig ijzerhouden zand aan de oppervlakte en klei en silica in de diepere lagen.
De oude rotsen in de omgeving zorgen voor mineraliteit, aroma’s van violet en kalk die het terroir typeren.
Door dit terroir worden de druiven gekenmerkt door grote rijkdom en kruidigheid.
De leeftijd van de wijnstokken is 15-30 jaar.
Ook het microklimaat van Chateau du Cedre heeft veel invloed, tot juni is het oceanisch en vanaf juli mediterraan.
In september koelt de rivier de Lot de lucht weer af en waait de herfstwind over de wijngaarden.
Oogstwijze: handmatig
Druivensoort: Malbec 90% Merlot 5% Tannat 5%
Alcohol: 13,5%
Schenktemperatuur: 16 -18C
Glaswerk: Bourgogne
Drinken: nu- tot 2030
Karafferen/Decanteren: 10 minuten voor gebruik openen
Anderen bekeken ook
Gerelateerde producten
-
Aanbieding!
Niet op voorraad