Wijnprofiel
De Chavalier Spatburgunder Arhur Melsheimer is robijnrood, met een complex bouquet van rijpe kersen , vanille , frambozen, en aardse tonen.
Wijninformatie
Land
Duitsland
Gebied & Streek
Mosel
Wijnhuis
Arthur Melsheimer
Eigenaar
Arthur Melsheimer
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Spatburgunder
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
heerlijk bij een geroosterde eend, een paddestoelen risotto, of zachte kazen
Serveertemperatuur
17 -18 graden
Te drinken tot
nu-2026
Glaswerk
Bourgogne
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer
Het weingut van Arthur Melsheimer ligt in het historische Klosterhof Siebenborn. De wijnkelder van Klosterhof is een van de oudste van de regio. Hier adem, voel en proef je de sfeer van bijna 1000 jaar oude muren. Inmiddels is de 6e generatie werkzaam in het wijnbedrijf. Voor deze Chavalier is Albert Jan Perier de wijnmaker, wij waren samen lid van een proefgroep en daar gaf hij al aan dat een eigen wijn maken echt zijn droom was. En hier is hij dan, de Spatburgunder Chavalier Arthur Melsheimer.
De Spatburgunder druiven groeien op hellingen met leistenen bodems, bij voldoende rijpheid worden de druiven handmatig geplukt waarna ze eerst worden gekneusd en vergist gedurende 10-12 dagen bij een constante temperatuur van 23 graden onder regelmatig roeren. Hierna volgt de persing en krijgt een gedeelte van de wijn nog een 2e gisting van 1-2 weken in deels nieuw Amerikaans eiken vaten. Daarna rijpt de wijn nog 1-2 verder in de vaten. De wijn wordt als laatste ongefilterd gebotteld.
Alles wordt in het bedrijf biologische geteeld en verwerkt.

