Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer

Over de wijn

Deze Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer is een prachtig stukje vakmanschap gemaakt door Albert Jan Perier. Albert zat bij mij in een wijnproef groep en zijn droom was echt een eigen wijn maken.

Nadat hij al jaren als hobbyist werkzaam was op het weingut van Arthur Melsheimer heeft hij nu zijn eerste Chavalier gebotteld. Albert weet als chemicus alles van het wijnmaakproces, en wilde een spatburgunder maken in de bourgogne stijl. Deze Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer is een prachtig voorbeeld van vakmanschap en passie voor wijnbouw. Alles is biologisch geteeld en verwerkt.

Robijnrood in het glas, een complex bouquet van rijpe kersen, frambozen en aardse tonen stuiven het glas uit. In de mond fruitig met een goede balans tussen zuren en zachte tannines.

De Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer is een mooie begeleider van geroosterde eend, een paddenstoelen risotto of zachte kazen.

13,95

Prijs is inclusief 21% BTW.

Categorie Tag

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

De Chavalier Spatburgunder Arhur Melsheimer is robijnrood, met een complex bouquet van rijpe kersen , vanille , frambozen, en aardse tonen. 

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Duitsland

Gebied & Streek

Mosel

Wijnhuis

Arthur Melsheimer

Eigenaar

Arthur Melsheimer

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

Spatburgunder

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

heerlijk bij een geroosterde eend, een paddestoelen risotto, of zachte kazen

Serveertemperatuur

17 -18 graden

Te drinken tot

nu-2026

Glaswerk

Bourgogne

Karafferen & Decanteren

niet gewenst

Wijnhuis

Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer

Het weingut van Arthur Melsheimer ligt in het historische Klosterhof Siebenborn. De wijnkelder van Klosterhof is een van de oudste van de regio. Hier adem, voel en proef je de sfeer van bijna 1000 jaar oude muren. Inmiddels is de 6e generatie werkzaam in het wijnbedrijf.  Voor deze Chavalier is Albert Jan Perier de wijnmaker, wij waren samen lid van een proefgroep en daar gaf hij al aan dat een eigen wijn maken echt zijn droom was. En hier is hij dan, de Spatburgunder Chavalier Arthur Melsheimer.

 De Spatburgunder druiven groeien op hellingen met leistenen bodems, bij voldoende rijpheid worden de druiven handmatig geplukt  waarna ze eerst worden  gekneusd en vergist gedurende 10-12 dagen bij een constante temperatuur van 23 graden onder regelmatig roeren. Hierna volgt de persing en krijgt een gedeelte van de wijn nog een 2e gisting van 1-2 weken in deels nieuw Amerikaans eiken vaten. Daarna rijpt de wijn nog 1-2 verder in de vaten. De wijn wordt als laatste ongefilterd gebotteld. 

Alles wordt in het bedrijf biologische geteeld en verwerkt. 

 

Chavalier Spatburgunder Arthur Melsheimer
Alcoholpercentage

14%

Natuurlijke wijnbouw

100% Biologisch

Druivenras

Spätburgunder

Gebied & Streek

Maring Noviand, mosel

Jaar

2021

Land

Duitsland

Wijnhuis

Arthur Melsheimer

Smaakprofiel

Rijp & Kruidig & Intens

Meer interessante wijnen