Chenin Blanc White Canyon

Over de wijn

Klik hier voor de wijntechniek

”Proef het Wildlife van Zuid Afrika”

Een uitermate mooie rijpere stijl van 100% Chenin Blanc White Canyon.

Het is een samengestelde uit diverse percelen. Het is een uitdagende wijn met een perfect balans. De White Canyon Chenin is een ronde en kruidige stijl wijn. Mooi goudgeel met groenezweem. Aromatische neus met een frisse kruidigheid. Smaken van rijp en exotisch fruit met brioche. De wijn heeft een ondertoon van frisse Citrus.

10,75

Category

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

Rijp & Rond & Kruidig

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Zuid-Afrika

Gebied & Streek

Westkaap

Wijnhuis

Westkaap

Eigenaar

White Canyon

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

Chenin Blanc

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

De Chenin Blanc White Canyon is goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi. Ook perfect bij rauw vlees of gevogelte.

Serveertemperatuur

8 - 10 graden

Te drinken tot

2019 - 2023

Glaswerk

Syrah | Chianti glas

Karafferen & Decanteren

Beide niet gewenst

Wijnhuis

Chenin Blanc White Canyon

Deze druif wordt in Zuid-Afrika ook wel steen genoemd. Van oorsprong komt de druif uit de Loire, maar naar alle waarschijnlijkheid via de Verenigde Oost-Indische Compagnie in de wijnstokken van Jan van Riebeeck in de jaren 1650 naar de Kaapkolonie is gebracht.

De Westkaap is een van de negen provincies van Zuid Afrika,  en staat bekend om de zeer goede wijnen. De gebieden strekken zich uit over 300 kilometer. Er heerst een mild klimaat met warme zomers en koele winters. De omringende oceanen spelen een grote rol in het klimaat van de Westkaap.  De antarctische Benguela stroom komt in het gebied tussen kaappunt en Kaap Agulhas waar deze samenkomt met de warmere Agulhas stroom van de Indische oceaan.

Dan zijn er ook nog de bekende heersende winden die vanuit het zuidoosten waaien, de “Cape Doctor”genoemd. Deze brengen beide verkoeling in de wijngaarden.

Drakenstein is het gebied waar deze wijn vandaan komt .De bodem bestaat uit zand, klei en kalksteen. Er heerst een mild klimaat met warme zomers en koele winters, in de provincie Westkaap valt meeste regen in de winter.

Het is een druivensoort die van nature een hoge zuurgraad heeft. Ze is geschikt voor het maken van diverse wijnstijlen; van bubbels dot demi-sec tot zoete en zeer zoete dessertwijnen, en zelfs versterkte wijnen. In Zuid Afrika is het ook de meest aangeplante druivensoort. De Chenin Blanc White Canyon proeven tijdens een van onze proeverijen? Neem snel contact met ons op! 

Chenin Blanc White Canyon
Land

Zuid-Afrika

Smaakprofiel

Rijp & Kruidig & Intens

Gebied & Streek

Westkaap

Alcoholpercentage

12%

Druivenras

Chenin Blanc

Wijnhuis

Westkaap Drakenstein

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Meer interessante wijnen