Chenin Blanc White Canyon

10,75

Klik hier voor de wijntechniek

”Proef het Wildlife van Zuid Afrika”

Een uitermate mooie rijpere stijl van 100% Chenin Blanc White Canyon.

Het is een samengestelde uit diverse percelen. Het is een uitdagende wijn met een perfect balans. De White Canyon Chenin is een ronde en kruidige stijl wijn. Mooi goudgeel met groenezweem. Aromatische neus met een frisse kruidigheid. Smaken van rijp en exotisch fruit met brioche. De wijn heeft een ondertoon van frisse Citrus.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: White Canyon
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Streek: Westkaap
Wijnbereiding: Samengesteld uit diverse percelen beplant met Chenin Blanc. De most wordt gekoeld bewaard en gedurende 7 dagen gestabiliseerd op een temperatuur van 5°C. Daarna volgt een langzame, gecontroleerde vergisting op een temperatuur van 18°C.
Wijngaard en bodem: Wijngaarden van de Westkaap met kalkbodems.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Chenin Blanc
Alcohol: 12%
Schenktemperatuur: 8 °C – 10 °C
Glaswerk: Syrah/Chianti glas (smal)
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Chenin Blanc White Canyon

Wijnregio Westkaap Drakenstein

Deze druif wordt in Zuid Afrika ook wel Steen genoemd. Van oorsprong komt de druif uit de Loire, maar naar alle waarschijnlijkheid via de Verenigde Oost-Indische Compagnie in de wijnstokken van Jan van Riebeeck in de jaren 1650 naar de Kaapkolonie is gebracht.

De Westkaap is een van de negen provincies van Zuid Afrika,  en staat bekend om de zeer goede wijnen. De gebieden strekken zich uit over 300 kilometer. Er heerst een mild klimaat met warme zomers en koele winters. De omringende oceanen spelen een grote rol in het klimaat van de Westkaap.  De antarctische Benguela stroom komt in het gebied tussen kaappunt en  Kaap agulhas waar deze samenkomt met de warmere Agulhas stroom van de Indische oceaan.

Dan zijn er ook nog de bekende heersende winden die vanuit het zuidoosten waaien, de “Cape Doctor”genoemd. Deze brengen beide verkoeling in de wijngaarden.

Drakenstein is het gebied waar deze wijn vandaan komt .De bodem bestaat uit zand, klei en kalksteen. Er heerst een mild klimaat met warme zomers en koele winters, in de provincie Westkaap valt meeste regen in de winter.

Het is een druivensoort die van nature een hoge zuurgraad heeft. Ze is geschikt voor het maken van diverse wijnstijlen; van bubbels dot demi-sec tot zoete en zeer zoete dessertwijnen, en zelfs versterkte wijnen. In Zuid Afrika is het ook de meest aangeplante druivensoort. De Chenin Blanc White Canyon proeven tijdens een van onze proeverijen? Neem snel contact met ons op!