Wijnprofiel
De Coterie Semillon Sauvignon Blanc heeft een mooie rijke textuur met zachte zuren. Vol en romig, aroma’s van hooi en venkel, grapefruit, gember , toast en kruiden. Voor liefhebbers die ook houden van op vat gefermenteerde witte bordeaux
Wijninformatie
Land
Zuid Afrika
Gebied & Streek
Franschhoek
Wijnhuis
Wildeberg
Eigenaar
Wildeberg
Oogstwijze
handmatig
Druivensoort
Semillon 80% Sauvignon Blanc 20%
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Perfect te combineren bij zuidoost Aziatische gerechten, Asperges, witte vis gerechten met dille, venkel of koriander. Groene curry gerechten
Serveertemperatuur
10-11 graden
Te drinken tot
2027
Glaswerk
Sauvignon
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Coterie Semillon Sauvignon Blanc
Wijnhuis Wildeberg is een domein van 10 hectare in het prachtige Franschhoek, Zuid Afrika. Inmiddels is deze regio al 350 jaar een begrip voor de mooie wijnen. De wijnmaker Jan du Plessis Rossouw streeft er naar om voor de vinificatie van deze blend zo min mogelijk interventie toe te passen. Dus zo natuurlijk mogelijk.
De druiven worden handmatig geplukt, de Semillon druiven worden op vat gefermenteerd in 600 liter vaten. Daarna volgt er een rijping van 10 maanden op houten barrique. Voor de vergisting gebruikt met natuurlijke inheemse gisten. De Sauvignon druiven worden gefermenteerd in RVS en rijpen ook op de lies voor 10 maanden in RVS. Als de blend is gemaakt dan rijpt de wijn nog 6 weken op de Lies, voordat deze gefilterd wordt
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.