Cuvee Luc Blanc Domaine de Marotte 2019

8,95

”Love it, Share it”

Klik hier voor de wijntechniek

Een lekkere frisse en elegante witte wijn. De Cuvee Luc Blanc van Domaine de Marotte 2019 heeft aroma’s van bloesem, citrusfruit, en abrikoos, is mooi wit goudgeel van kleur. Hij heeft behoorlijke body, en is complex in zijn fruitsmaken. De herkomst van de druiven is Vaucluse uit de Rhone Vallei, vlakbij de Mont Ventoux.

De wijn heeft in zijn smaak heel veel witfruit, hij is elegant en ook een verrassend lange afdronk.

Wist je dat de prachtige wijnen van Domaine de Marotte worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en het Rijks Museum?

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Daan en Elvire van Dijkman
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Rhone Vallei
Wijnbereiding: Vinificatie; Maceratie voor 6 uur, pneumatische persing met lage druk. Koude bezinking. Vergisting op max 16c voor 3 weken. Rijping van 4-5 maanden op de Lie. De wijn wordt vrijwel niet gefilterd. Botteling op Domaine de Marotte.
Wijngaard en bodem: 28 ha. Zuidhelling Mont Ventoux
Oogstwijze: Handmatig geen chemische onkruidbestrijding
Druivensoort: Grenache Blanc, Viognier, Roussanne, Marsanne, Vermentino en Clairette
Alcohol: 13%
Schenktemperatuur: 10 °C
Glaswerk: Sauvignon glas (smal)
Drinken: 2019 – 2023
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Cuvee Luc Blanc Domaine de Marotte

Wijnlandgoed Domaine de Marotte

Domaine de Marotte is bijna een Nederlandse wijn te noemen want de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman, komen uit Nederland. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie. Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan. In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij met 16 ha wijngaarden.

Ook dit is weer een Slow Wine. Daan en Elvire willen terug naar de kern van ambachtelijk en kleinschalig wijnmaken en dat proef je. Daan en Elvire werken biologisch, dat vinden ze belangrijk want wij hebben de aarde slechts te leen. Het onkruid wordt handmatig en mechanisch verwijderd zonder gebruik van chemicaliën. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten. De druiven worden handmatig geoogst en vergist in de eigen Cave Wijnmakerij waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van RVS tanks.

De druiven worden pneumatisch geperst, waardoor er minder bitters in de wijn komen. Ook de botteling doen ze zelf op het Domaine. Ontdek de Cuvee Luc Blanc bij Cibo del Vino!

Cuvee Luc Blanc Domaine de marotte

Anderen bekeken ook