Cuvee Vieilles Vignes AOC Ventoux Domaine de Marotte

10,50

”Een mooie prijskwaliteit en nog Biologische ook”

Een zalige mooi geconcentreerde wijn van Nederlanders uit La Douze France, aan de voet van de Mont Ventoux in de Rhone Vallei.

Deze Cuvee Vieilles Vignes AOC Ventoux van Domaine de Marotte is echt een bom van een wijn met stevige aroma’s en smaken. Van donkerrood fruit als kersen, bramen , pruimen , vanille en wat eiken. In de mond mooi in balans tussen fruit en structuur. Fijne tannine, droppig en licht kruidig van smaak.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Daan en Elvire van Dijkman
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Rhone Vallei
Wijnbereiding: Gedeeltelijk kneuzen, gedeeltelijk ontstelen, Vergisting maximaal 30C voor 4 weken. Eiwitklaring. Overbrengen van wijn dmv. Zwaartekracht, 25% wordt gerijpt voor 10 maanden op Barrique. Botteling op Domaine de Marotte.
Wijngaard en bodem: 28 ha. Zuidhelling Mont Ventoux. Wijngaard 55-100 jaar oud.
Oogstwijze: Handmatig geen chemische onkruidbestrijding
Druivensoort: Grenache noir 45% – Carignan 45% – Syrah 10%
Alcohol: 14%
Schenktemperatuur: 16-18C
Glaswerk: Bourgogne glas
Drinken: Minimaal 8 jaar bewaren
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Cuvee Vieilles Vignes AOC Ventoux, Domaine de Marotte

Wijnlandgoed Domaine de Marotte

Domaine de Marotte is bijna een Nederlandse wijn te noemen, want de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman komen uit Nederland. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie, en Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan. In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij met 16 ha wijngaarden.

Daan en Elvire werken biologisch. Dat vinden ze belangrijk want wij hebben de aarde slechts te leen. Het onkruid wordt handmatig en mechanisch verwijderd zonder gebruik van chemicaliën. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten. De druiven worden handmatig geoogst en vergist in de eigen Cave Wijnmakerij waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van RVS tanks. Klaring dmv Betoniet, hierbij wordt dus gebruik gemaakt van een vegan klaringsmiddel een soort fijne klei.

De druiven worden pneumatisch geperst, waardoor er minder bitters in de wijn komen.  Ook de botteling doen ze zelf op het Domaine. Deze prachtige wijnen van Domaine de Marotte worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en het Rijks Museum.

De Cuvee Vieilles Vignes AOC Ventoux van Domaine de Marotte is te proeven in onze proeverijen.