Di Sipio Pecorino Terre di Chieti

Over de wijn

”Dit is een echte revival”

De Pecorino is een herontdekte druif en daarom een echte revival. Deze dynamische druif komt oorspronkelijk uit de Marken, maar bij Di Sipio in de Abruzzen kunnen ze er een prachtige wijn van maken. De Pecorino druif kan in principe heel lang ouderen, de wijn zal dan alleen maar steeds complexer worden.

Bij de jonge versie is een sappige solo met intense parfum van wilde roos, tropisch fruit als mango en banaan.

De Biologisch geteelde druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn. Di Sipio Pecorino wijnen zijn een ware proefsensatie.

14,50

Prijs is inclusief 21% BTW.

Category Tag

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

De Di Sipio Pecorino Terre di Chieti heeft het volgende smaakprofiel: Rijp & Rond & Kruidig

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Italië

Gebied & Streek

Abruzzen

Wijnhuis

Nicola Di Sipio

Eigenaar

Di Sipio

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

100% Pecorino

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

De Di Sipio Pecorino Terre di Chieti is goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi. Verder perfect bij rauw vlees of gevogelte.

Serveertemperatuur

8 - 10 graden

Te drinken tot

5 tot 10 jaar

Glaswerk

Sauvignon glas

Karafferen & Decanteren

Beide niet gewenst

Wijnhuis

Di Sipio Pecorino Terre di Chieti

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzen,  tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. Ook wel de groenste regio van Italië en Europa. Het landgoed ligt 200 meter boven zeeniveau, 7 km van de zee en 15km van de berg. Het bestaat uit 70 ha waarvan 35 ha voor de wijnbouw.

Van oorsprong is deze familie producent van de montpulcianodruif, maar door de hoge ligging van de wijngaarden slagen ze er ook in om ragfijne en friszure witte wijnen te produceren.

DI SIPIO; Het verhaal dat ik je wil vertellen is dat van een diepe relatie tussen een man en een jonge jongen, vader en zoon, die samen het land bewerkten en dezelfde passie deelden. Het familie bedrijf Di Sipio is 19 jaar geleden opgericht, door Nicola. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn  doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie intuïtie , genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de Abruzzese mensen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren.

Lees meer over Di Sipio hier. 

Di Sipio Pecorino Terre di Chieti
Di Sipio Pecorino Terre di Chieti 2019

Wijnprofiel

De Di Sipio Pecorino Terre di Chieti heeft het volgende smaakprofiel: Rijp & Rond & Kruidig

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Italië

Gebied & Streek

Abruzzen

Wijnhuis

Nicola Di Sipio

Eigenaar

Di Sipio

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

100% Pecorino

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

De Di Sipio Pecorino Terre di Chieti is goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi. Verder perfect bij rauw vlees of gevogelte.

Serveertemperatuur

8 - 10 graden

Te drinken tot

5 tot 10 jaar

Glaswerk

Sauvignon glas

Karafferen & Decanteren

Beide niet gewenst

Wijnhuis

Di Sipio Pecorino Terre di Chieti

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzen,  tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. Ook wel de groenste regio van Italië en Europa. Het landgoed ligt 200 meter boven zeeniveau, 7 km van de zee en 15km van de berg. Het bestaat uit 70 ha waarvan 35 ha voor de wijnbouw.

Van oorsprong is deze familie producent van de montpulcianodruif, maar door de hoge ligging van de wijngaarden slagen ze er ook in om ragfijne en friszure witte wijnen te produceren.

DI SIPIO; Het verhaal dat ik je wil vertellen is dat van een diepe relatie tussen een man en een jonge jongen, vader en zoon, die samen het land bewerkten en dezelfde passie deelden. Het familie bedrijf Di Sipio is 19 jaar geleden opgericht, door Nicola. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn  doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie intuïtie , genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de Abruzzese mensen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren.

Lees meer over Di Sipio hier. 

Di Sipio Pecorino Terre di Chieti
Di Sipio Pecorino Terre di Chieti 2019
Land

Italië

Alcoholpercentage

12,5%

Gebied & Streek

Abruzzen

Smaakprofiel

Fris & Fruitig & Elegant

Druivenras

Pecorino

Jaar

2018

Wijnhuis

Nicola Di Sipio

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Di Sipio Pecorino Terre di Chieti” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer interessante wijnen