DIECIANNI Primitivo Salento IGP

9,95

Deze DIECIANNI Primitivo Salento IGP, barst van de weelderige rijke smaken van rijpe pruimen, verse bramen,  kaneel, vanille ,  pure chocolade, aards en drop.

De wijn heeft een ongeloofelijke diepte en zachtheid , mooi dieprobijn rood, raszuiver, een boeiende body, maar toch elegant.

DIECIANNI, betekent 10 jaar, om deze serie te maken heeft het wijnhuis tien jaar besteed aan experimenten en proeverijen.

Deze wijn verdient ook een dikke 10

 

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Feudi di Guagnano
Land: Italie
Gebied/Streek: Puglia, Lecce Guagnano
Wijnbereiding: Tien jaar experimenteren en proeven, voordat deze DIECIANNI Primitivo Salento, een geweldige buitengewone wijn geproduceerd kon worden. De oogst gebeurt handmatig in de eerste week van september. De druiven marceren en fermenteren een week lang in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn 3 maanden op Frans barriques.
Wijngaard en bodem: Deze DIECIANNI Primitivo Salento komt van een tachtigjaar oude wijngaard in Guagnano. De boden is vooral kalkhoudend en kleiachtig. De wijngaarden groeien 44m boven zeeniveau. De provincie Lecce ligt op de hiel van de Italiaanse laars. In de zomer is hier ondanks de zomerse hitte toch een frisse bries en wind vanuit de Ionische en de Adriatische zee, deze zorgt dat de temperaturen iets temperen en helpt de druiven om de aroma’s van vers fruit te behouden.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Primitivo 100%
Alcohol: 13,5 %
Schenktemperatuur: 18C
Glaswerk: Bourgogne glas
Drinken: nu tot en met 2023
Karafferen/Decanteren: Fles 15 minuten voor serveren openen

DIECIANNIE Primitivo Salento IGP

Deze wijn barst van de weelderig rijke smaken van rijpe pruimen, verse bramen, kaneel , vanille, pure chocolade. Diep robijnrood met een boeiende body, raszuiver en elegant. Proef Puglia, zon, zacht en zuiver.