Domaine de Marotte Jubilee Prestige

15,99

Domaine de Marotte Jubilee Prestige is speciaal voor het 20 jarig jubileum gemaakt. Een fantastische Biologische  krachtige volle rode wijn, vol fruit aroma’s als zwarte bessen, kersen, pruim, vanille, mint en tabak. Ervaar een zacht mondgevoel, met mooie ronde tannines.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Daan en Elvire van Dijkman
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Rhone Vallei
Wijnbereiding: De Syrah druiven van Domaine de Marotte Jubilee Prestige worden volledig biologische geteeld en vergist op nieuw eikenhouten vaten. Hiervoor was een kant van elk vat nog open. Na vergisting worden de druiven pneumatisch geperst en de deksels van de vaten gesloten. De wijn rijpt daarna nog 18 maanden in de Franse Barrique vaten. Het bottelen van de flessen gebeurt ook in de eigen Cave van Domaine de Marotte.
Wijngaard en bodem: De Syrah druiven van Domaine de Marotte Jubilee Prestige worden geteeld op de zuidhelling van de Mont Ventoux. Hier bestaat de bodem vooral uit ijzer, klei zand – kalkzand De wijngaard is 28 hectare, waarvan de stokken tussen de 55 en 100 jaar oud zijn. Tussen deze wijngaarden staat een verstevigde kloosterboederij een zogenaamde Mas ook wel , die stamt uit de 16e eeuw.
Oogstwijze: Handmatig geen chemische onkruidbestrijding
Druivensoort: Syrah 100%
Alcohol: 14,5%
Schenktemperatuur: 18C
Glaswerk: Bourgogne
Drinken: nu tot 2025
Karafferen/Decanteren: 20 minuten voor gebruik decanteren

Met recht een geweldige Jubileumwijn van Domaine de Marotte Jubilee Prestige, krachtig ,een prachtwijn van 100% Syrah Speciaal gemaakt voor het 20 jarige bestaan van het Domaine, Bonne Degustation!

Anderen bekeken ook