Kobal Pinot Grigio

9,95

”Een prachtig glas met een roze tint” Ontdek de Kobal Pinot Grigio en het verhaal achter wijnhuis Kobal.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Kobal
Land: Slovenië
Gebied/Streek: Stiermarken
Wijnbereiding: Langdurige maceratie van de schillen van 36 uur en rijping van de droesem zorgen voor diepte, structuur en zalmroze kleur van de wijn. Na de gisting werd de wijn gemengd en gedurende 6 maanden gerijpt op RVS op droesem. 5% Van de wijn werd gedurende 1 maand gerijpt in gebruikte 225l eiken vaten.
Wijngaard en bodem: Mergel grond. De wijnstokken zijn tussen 15 en 57 jaar oud.
Oogstwijze: Er vind geen irrigatie plaats, er is milieu vriendelijke teelt.
Druivensoort: Pinot Grigio / Sivi Pinot
Alcohol: 14%
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Kobal Pinot Grigio

Kobal is een ontzettend leuk wijnhuis uit het noordoosten van Slovenië. Deze streek wordt ook wel regio Stiermarken genoemd en heeft een wijngeschiedenis van wel 2000 jaar oud. De wijngaarden liggen voornamelijk in terrassen op heuvelachtig gebied, gemiddeld tussen 250-400m boven zeeniveau.De grond bestaat voornamelijk uit Mergel, waardoor juist de wijnen puur met uitgesproken body en lange afdronk worden gemaakt. Het klimaat in dit gebied is continentaal met hete zomers en koude winters, de gemiddelde neerslag is ongeveer 1000 mm per jaar.

Naast de Kobal Pinot Grigio beschikt het wijnhuis ook over diverse andere soorten wijnen, zoals de Penina Rumeni Muskat. Deze prachtige fles is te vinden onder mousserende wijnen. 

Wijnhuis Kobal