Marlborough Sounds sauvignon blanc

Over de wijn

”Proef de Magie terug in deze Sounds”

Een verrassing deze Marlborough Sounds sauvignon blanc! De wijn heeft een prachtig smaakprofiel met stuivende aroma’s van gerijpt steenfruit, kruisbes en exotisch tropisch fruit.

Dit is een sauvignon blanc voor wie houdt van een aromatisch wit met een beetje complexiteit.

 

 

12,50

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Marlborough Sounds sauvignon blanc

Wijnmakers Alan Mccorkindale en Clem Yates

Alan McCorkindale is wijnmaker uit Waipara Valley (Australie). Clem Yates is de wijnmaker van off piste wijnen. Zij hebben samen hun krachten gebundeld en deze plek uitgekozen. Juist door dit prachtige klimaat ontwikkelt de Marlborough Sounds sauvignon blanc een geweldig stuivend glas wijn met levendige en fruitige aroma’s.

Het is ook niet voor niets dat de Marlborough Sounds sauvignon blancs afkomstig uit dit gebied behoren tot de beste van de wereld.

Wijnregio Marlborough Sounds

Marlborough Sounds ligt in het uiterste noorden van het zuidereiland van Nieuw Zeeland. Het totale gebied heeft een oppervlakte van 960 kilometer, tussen de Tasman Bay en Cloudy Bay. Het is een van de mooiste plekken op aarde.

Deze regio heeft iets magisch. Het zijn allemaal beboste eilanden dat doet denken aan de Noorse Fjorden. Deze eilanden zijn ontstaan door de zee verzonken valleien. Dit komt door de combinatie van bodemdaling en de stijgende zeespiegel. Het gebied is vrijwel onaangetast door toerisme. Er zijn allerlei eilanden met hoge kliffen die vrijwel alleen per boot bereikbaar zijn.

Ook een leuk feitje: de Sounds staan bekend om de vele vogelsoorten en de grote verscheidenheid aan schaal- en schelpdieren.

In 1973 kwam de wijnbouw voorzicht op gang in het Zuidereiland. Voor die tijd was de focus vooral gericht op het Noordereiland. Het klimaat in het Noordereiland is over het algemeen ook iets warmer dan het Zuidereiland. De constante windstroming heeft een verkoelende invloed op de wijngaarden.  Er is weinig neerslag en met name warme zomers. De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer is  24C. Dit zorgt voor gelijkmatige rijping en weinig schimmelziektes. De bodemstructuur is goed doorlaatbaar, fijnkorrelig waaronder ook een grindlaag. De wortels van de stokken gaan diep de grond in op zoek naar mineralen.

Laat u verrassen door de Marlborough Sounds sauvignon blanc. 

 

Smaakprofiel

Fris & Fruitig & Elegant

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Meer interessante wijnen