Oberhofer Chardonnay Madonnenhöhe

16,50

Probeer deze verrassende Oberhofer Chardonnay Madonnenhöhe, hier wordt je meteen al enthousiast van.

Je wordt verleid met een intens bouquet aan aroma’s van witte bloemen, meloen, appel, vanille, en kokosnoot.

Deze wijn is puur, biologisch , perfect in harmonie.

In de mond proef je een romigheid  met een fruitige afdronk  en kleine bitterheid van Grapefruit en lichte houttoets,  dit proeft als een bourgogne wijn.

De druiven van deze wijn komen van de oudste Chardonnay- wijngaard in de Edesheimer Madonnenhöhe.

Dat is toch weer eens wat anders, een Chardonnay uit Duitsland, de Pfalz, een aanrader.

 

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Pascal Oberhofer
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Pfalz/ Edesheim
Wijnbereiding: De Chardonnay Madonnenhöhe druiven worden volledig biologische geteeld. Er worden geen chemische middelen toegepast in de wijngaard. De druiven rijpen over het algemeen eind september/begin oktober, waarna de druiven handmatig worden geplukt. Daarna worden de druiven gefermenteerd in gedeeltelijk gebruikt en nieuw frans eiken. De wijn rijpt in houten vaten op de gistcellen voor 9 maanden waarna, de wijn voorzichtig gefilterd wordt. Voor de wijnmaker is het heel belangrijk dat er een goede balans is tussen hout en de wijn.
Wijngaard en bodem: De Oberhofer Chardonnay Madonnenhöhe komt van een kleine 25 hectare wijngaard van de familie Oberhofer, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijnroute in Duitsland. Het wijngebied Pfalz is in totaal 22.550 ha. waarvan de bodem in het zuidelijke deel vooral bestaat uit kalk, klei en Loss. Het klimaat mag je er bijna wel mediterraan noemen, meer dan 1800 zonuren per jaar, dit komt omdat de wijngaarden enigzins beschut liggen aan de lij zijde van het Haardtgebergte. Hierdoor worden de wijngaarden beschermd tegen de koude winden en de vorst.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Chardonnay 100%
Alcohol: 14%
Schenktemperatuur: 10 C
Glaswerk: Sauvignon glas
Drinken: Nu tot 2026
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Oberhofer Chardonnay Madonnenhöhe

De familie Oberhofer maakt de wijnen al sinds 1754, een familie bedrijf met Passie, al 10 generaties lang. Sinds 2008 is de familie Oberhofer overgestapt naar strikt biologische teelt. De kwaliteit staat hoog in het vaandel, niet voor niets behoren de Oberhofers tot de top 100 Beste Wijnhuizen van Duitsland.

Ontdek alles over de Oberhofer Chardonnay Madonnenhöhe bij Cibo del Vino.