Oberhofer Gewurtztraminer Rosengarten

10,50

Proef , deze intense Oberhofer  Gewurtztraminer Rosengarten, van de oudste wijngaard ter wereld, de Rhodter Rosengarten.

Deze wijn heeft een prachtige goudgele kleur, een volle body,  heerlijke geuren van ananas, mango, perzik, rijpe abrikoos,  vanille, kruidnagel en  rozenblaadjes.

Mooi, zacht en lichtzoet met licht zuurgehalte.

Geweldig om Aziatische schotels te begeleiden.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Pascal Oberhofer
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Pfalz/ Edesheim
Wijnbereiding: De Oberhofer Gewurztraminer Rosengarten druiven worden volledig biologisch geteeld. Er worden geen chemische middelen toegepast in de wijngaard. De druiven rijpen in oktober, waarna de druiven handmatig worden geplukt en druiven streng geselecteerd. Na fermentatie wordt de wijn gerijpt op eiken vaten, waarna er een zachte filtratie wordt toegepast en nog 3 maanden rijping in absolute duisternis.
Wijngaard en bodem: De Oberhofer Gewurtztraminer Rosengarten, komt van een uitzonderlijke wijngaard. De Rhodter Rosengarten is de oudste wijngaard ter wereld. Hier wordt al sinds de 30 jarige oorlog in 1600 wijn verbouwd. Deze wijngaard, heeft een kalkstenen mergelbodem met Loss en klei. Er staan nog steeds wel 300 jaar oude knoestige Gewurztraminer wijnstokken. De Familie Oberhofer heeft een kleine 25 hectare aan wijngaard, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijnroute in Duitsland. Het Wijngebied Pfalz is in totaal 22.550 ha waarvan de bodem in het zuidelijke deel vooral bestaat uit kalk, klei en loss. Het klimaat mag je er bijna wel mediterraan noemen, meer dan 1800 zonuren per jaar, dit komt omdat de wijngaarden enigzins beschut liggen aan de lij zijde van het Haardtgebergte. Hierdoor worden de wijngaarden beschermd tegen koude winden en de vorst.
Oogstwijze: Handmatig en strenge selectie
Druivensoort: 100% Gewurtztraminer
Alcohol: 12,5%
Schenktemperatuur: 8C
Glaswerk: Sauvignon glas
Drinken: 2018-2023
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Oberhofer Gewurztraminer Rosengarten

Bijzonder deze Oberhofer Gewurztraminer Rosengarten van de oudste wijngaard ter wereld. Proef de smaken en aroma’s van rijpe mango, perzik, abrikoos en vanille en zeker ook nog de rozenblaadjes.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oberhofer Gewurtztraminer Rosengarten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook