Portuga Tinto

7,75

”Rijpe, fruitige en intense wijn”

De Portuga Tinto is echt typische Portugees, een rijpe fruitige dieprode wijn. Vaker zijn de rode wijnen uit Portugal wat hoger in alcohol, maar deze juist niet. Het is een fluweelzachte rijpe en fruitige wijn.

Een mooie blend van Touriga Franca, Syrah , Cabertnet Sauvignon en Castelao. Portugal heeft een schatkamer aan wel 250 inheemse druivenrassen. Zoveel soorten zie je bijna nergens anders ter wereld, maar de moeite waard om te ontdekken!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Casa Santos Lima (Quinta de Boavista)
Land: Portugal
Gebied/Streek: Lissabon
Wijnbereiding: Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). Lange maceratie, korte houtrijping.
Wijngaard en bodem: Klei en kalksteen. Wijngaarden erg zonnig.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Touriga Franca, Syrah, Cabernet Sauvignon, Castelão
Alcohol: 14%
Schenktemperatuur: 16 °C – 18 °C
Glaswerk: Syrah / Chianti glas (breed)
Karafferen/Decanteren: beide niet gewenst

Portuga Tinto

Wijnlandgoed Quinta de Boavista

Het landgoed Quinta de la Boavista is een van de meest karakteristieke wijngaarden zo’n 160 ha en behoort nu n al meer dan vier generaties tot de familie Santos. Quinta betekent wijndomein. Het familiebedrijf bezit wijngaarden in Regio Lisboa, Algarve, Alentejo, Vinho Verde en Douro.

Casa Santos Lima begint zicht 45 km ten noorden van Lissabon. Estremaduro Regio Alenquer is een prachtig ongerept gebied. De wijngaarden zijn geplant op glooiende hellingen met hoogtes tussen de 100 en 220 meter. De wijngaarden profiteren van uitstekende blootstelling aan de zon. Dit wordt een beetje getemperd door de Atlantische Oceaan op 25 km afstand van het landgoed. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen.

De druiven voor de Portuga Tinto krijgen eerst een korte schilinweking van 28 dagen in epoxy. De druivenschillen komen in contact met de most en vind er een extra extractie plaats waardoor er meer concentratie is in de wijn. Fermentatie in RVS tot 28 graden. Hierna krijgt de wijn nog een houtrijping van vier maanden op eikenhout. Dit proef je terug in de Portuga Tinto. In mooie sappige vanille aroma’s, mooi rijp rood fruit en wilde bessen. Heerlijke toegankelijke wijn; een toppertje!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Portuga Tinto” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook