Rioja Reserva Valoria

16,95

”Een Spaanse schoonheid” Disfruta!

Deze Rioja Reserva Valoria is een van de oudste wijnmakerijen van DOCA Rioja. Een intens robijnrode wijn met aroma’s van zwarte bessen, bramen en vanille. De wijn heeft een fantastische balans tussen houtlagering, fruit en kruidigheid.

De Rioja Reserva Valoria heeft smaken van balsamico, donker fruit, bessen, ceder en vanille. De lichte tannine expressie in de mond en de lange afdronk is verrassend.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Bodegas Valoria
Land: Spanje
Gebied/Streek: Rioja
Wijnbereiding: Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). 36 maanden rijping op Amerikaanse eiken.
Wijngaard en bodem: Kalk en ijzerhoudende bodem.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: 100% Tempranillo
Alcohol: 13,5%
Schenktemperatuur: 16 °C – 18 °C
Glaswerk: Bordeaux glas (breed)
Karafferen/Decanteren: Karafferen gewenst

Rioja Reserva Valoria

Wijnlandgoed Bodagas Valoria

De oorsprong gaat terug tot 1860 toen de familie Perez Foncea deze wijnmakerij oprichtte in Rioja Alta Fuyenmayor. Doordat zij zo hoge kwaliteit wijn maken vanaf 1860 behoren ze tot de 10 wijnhuizen in Rioja die de “old vintages van voor 1980” kunnen verkopen. Ieder jaar worden deze vintages weer opnieuw erkent door de internationale experts.

Inmiddels heeft het wijnhuis goed geïnvesteerd in de beste technologie om de wijnen te verbeteren. Ze bezitten een ondergrondse rijpingskamer van meer dan 1000 eiken vaten.

Deze Rioja Valoria Reserva, wordt gemaakt van 100% tempranillo druiven. De beste trossen worden handmatig geplukt en voor deze wijn geselecteerd. De alcoholische vergisting vind plaats in RVS tanks die kleiner zijn dan normaal. Hierdoor kunnen zij het maximale aromatisch potentieel van de wijn garanderen. De Reserva ondergaat een rijping van 30 maanden in Amerikaans eiken waarna nog 6 maanden op fles.

Perfect bij rood vlees, wild, oude kaas, gebraad en stoofschotels. Het beste is om een half uur voor gebruik de fles vast open te maken. Deze schoonheid danst in je gehemelte, dans jij mee?

Anderen bekeken ook