Aanbieding!

Serendipity Blanc de Noir 2019

14,95

Net even anders, elegant en spannend tegelijk, een Blanc de Noir die je niet veel tegenkomt

Levendige aroma’s van fris, zacht, geel fruit, in de neus amandelbloesem en wilde perzik. Fruitige volle aanzet met licht tannine en koolzuur  in de mond abrikoos, iets kers en granaatappel. De smaak is romig, mooi zuiver en verfijnd met een indruk van mineraliteit. Laat u verrassen door de Serendipity Blanc de Noir 2019.

Uitverkocht

Uitverkocht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Monique Breuer in samenwerking met Wijnhuis Kriechel
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Ahr
Wijnbereiding: Verwijderen van schillen direct na de persing. Rijping in RVS.
Wijngaard en bodem: Wijnbouw is conventioneel met veel aandacht voor duurzaamheid. De Ahr is de meest noordelijke wijnregio van Europa. Deze wijngaarden staan in de luwte van het Eifel gebergte. Deze Serendipity Blanc de Noir druiven staan op de zuidelijke hellingen van de Ahr, waarvan de bodem vooral bestaat uit leisteen en klei. Vooral voor Pinot Noir is dit zeer geschikt.
Druivensoort: Pinor Noir
Alcohol: 12,5%
Schenktemperatuur: 10 °C – 12 °C
Glaswerk: Sauvignon blanc glas (smal)
Drinken: Op dronk, 2-3 jaar
Karafferen/Decanteren: beide niet gewenst

Serendipity Blanc de Noir 2019

Een mooi verhaal van een stoere vrouw die begint met een droom. Een droom om iets te ontdekken, te creeren en om het verschil te maken.

Deze weg van droom naar werkelijkheid bewandeld Monique Breuer. Hiervoor moet je wel lef hebben, niet bang zijn om hobbels te overwinnen en steeds opnieuw richting kiezen. Monique heeft een droom, in 2011 krabbelde ze op papier dat ze in 2015 haar eigen Pinot Noir Serendipty gemaakt wil hebben. Ze laat zich niet weerhouden en leeft haar motto ”Let  it go and let it flow”.

Een begin van een prachtige wijnreis waardoor ze inmiddels haar droomwijn Pinot Noir Serendipity heeft gemaakt.

Serendipty (betekent letterlijk gelukkig toeval) staat voor gaan voor je passie. Die dromen gaan steeds verder, uiteindelijk wil Monique 6 Pinots maken in 6 landen.

Inmiddels heeft ze ook mooie wijn gemaakt in de Ahr in Duitsland. De wijnregio Ahr is een van de meest noordelijke wijnregio’s van Europa. Gebied ligt in de luwte van het Eifel gebergte, zuidelijke hellingen bestaand uit leisteen maken de Ahr zeer geschikt voor Pinot Noir. Bodem bestaat uit combinatie van Loss leem en leisteen.

Monique is genomineerd voor wijnvrouw van het jaar 2019 en haar Spatburgunder 2017 heeft de Decanter Silver Award gekregen.Er zit dus heel veel potentie!

Wilt u graag de Serendipity Blanc de Noir proeven tijdens een Cibo del Vino wijnproeverij? Neem dan snel contact met ons op!

Serendipity Blanc de Noir