Serendipity Pinot Noir

Serendipity Pinot Noir 2018

Over de wijn

”Een Zuid Afrikaanse droomwijn met diepgang en speelsheid”

De smaak van de Serendipity Noir is elegant, lichtvoetig en verkwikkend door de subtiele zuren, maar ook rijp, in de afdronk proef je een klein bittertje door de houtopvoeding. Bijna fluweelzacht met pit!

19,25

Uitverkocht

Category

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

Rijp & Kruidig & Intens

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Duitsland

Gebied & Streek

Ahr

Wijnhuis

Serendipity

Eigenaar

Monique Breuer

Oogstwijze

Handmatig in de vroege ochtend

Druivensoort

Spatburgunder

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Past perfect bij gegrilde parelhoen met een bospaddenstoelenjus en eekhoorntjes brood. Ook bij tartaar, wildragout of bij gerijpte kazen.

Serveertemperatuur

16 - 18 graden

Te drinken tot

Op dronk, 4 tot 6 jaar

Glaswerk

Bourgogne

Karafferen & Decanteren

Beide niet gewenst

Wijnhuis

Serendipity Pinot Noir

Een mooi verhaal van een stoere vrouw die begint met een droom. Een droom om iets te ontdekken, te creëren en om het verschil te maken.

Deze weg van droom naar werkelijkheid bewandeld Monique Breuer. Hiervoor moet je wel lef hebben, niet bang zijn om hobbels te overwinnen en steeds opnieuw richting kiezen. Monique heeft een droom, in 2011 krabbelde ze op papier dat ze in 2015 haar eigen Pinot Noir Serendipty gemaakt wil hebben. Ze laat zich niet weerhouden en leeft haar motto ”Let it go and let it flow”.

Een begin van een prachtige wijnreis waardoor ze inmiddels haar droomwijn Pinot Noir Serendipity heeft gemaakt.

Serendipty (betekent letterlijk gelukkig toeval) staat voor gaan voor je passie. Die dromen gaan steeds verder, uiteindelijk wil Monique 6 Pinots maken in 6 landen.

Inmiddels heeft ze ook mooie wijn gemaakt in de Zuid-Afrika, West Kaap Hemel en Aarde Vallei. Het district ligt ten noorden van Hermanus, ook wel de Walvisbaai genoemd. De wijngaarden liggen in een prachtige intieme vallei, met de oceaan op korte afstand wat zorgt voor de koele nachten die noodzakelijk is voor de frisse, elegante en subtiel genuanceerde Pinot Noir. Er heerst een mild zeeklimaat. Overdag krijgen de druiven voldoende zon om te rijpen en in de namiddag dringt de koele bries vanaf de oceaan door de wijngaarden heen waardoor de druiven kunnen afkoelen in de nacht. Een ideale cyclus van dag en nacht. Een excellent terroir voor de Pinot Noir.

Monique is genomineerd voor wijnvrouw van het jaar 2019 en haar Serendipity Pinor Noir heeft in 2017 de Decanter Bronze Award gekregen. Er zit dus heel veel potentie!

Wilt u graag de Serendipity Pinot Noir proeven tijdens een Cibo del Vino wijnproeverij? Neem dan snel contact met ons op!.

Serendipity Pinot Noir
Awards
Alcoholpercentage

13,5%

Druivenras

Pinot Noir

Gebied & Streek

Ahr

Jaar

2018

Land

Duitsland

Smaakprofiel

Rijp & Kruidig & Intens

Wijnhuis

Serendipity

Meer interessante wijnen