Aanbieding!

Serendipity Spatburgunder 2019

22,50

”Fantastische Duitse wijn stijl Pinot Noir”

De Serendipity Spatburgunder heeft verleidelijke geuren van rijpe aalbessen, toast, gebrande specerijen , kruidnagel, veel fruit zoals kers, aardbei en bessige tonen in de aanzet. Maar ook zwart fruit zoals bramen. Verfijnde tannine structuur. Mooie lengte in de romige afdronk.

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Monique Breuer
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Ahr
Wijnbereiding: De Spatburgunder druiven krijgen 1 dag koude schilinweking in open kuip. er wordt voor de fermentatie bourgondisch gist toegevoegd. De druivenmassa wordt dagelijks 5 keer ondergedompeld tijdens de fermentatie waarbij de temperatuur niet boven de 25C uitkomt. De wijn krijgt een rijping voor 12 maanden op 40% nieuw frans barrique, 40% gebruikt eiken, het zijn 228 liter frans eiken vaten en 5000L Ahr. vaten.
Wijngaard en bodem: De Ahr de meest noordelijke wijnregio van Europa. Monique maakt de wijn Serendipity Spatburgunder in samenwerking met Wijnhuis Kriechel , een wijngaard van 24 hectare, deze ligt in de luwte van het Eifel gebergte. Hier staan de druiven aangeplant op de zuidelijke hellingen met vooral veel leisteen in de bodem. Dit maakt het gebied zeer geschikt voor Spatburgunder.
Oogstwijze: Handmatig in de vroege ochtend
Druivensoort: Spatburgunder
Alcohol: 13,5%
Schenktemperatuur: 16 °C – 18 °C
Glaswerk: Bourgogne glas
Drinken: Op dronk , nog 4-6 jaar
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Serendipity Spatburgunder 2018

Een mooi verhaal van een stoere vrouw die begint met een droom. Een droom om iets te ontdekken, te creëren en om het verschil te maken.

Deze weg van droom naar werkelijkheid bewandeld Monique Breuer. Hiervoor moet je wel lef hebben, niet bang zijn om hobbels te overwinnen en steeds opnieuw richting kiezen. Monique heeft een droom, in 2011 krabbelde ze op papier dat ze in 2015 haar eigen Pinot Noir Serendipty gemaakt wil hebben. Ze laat zich niet weerhouden en leeft haar motto ”Let it go and let it flow”.

Een begin van een prachtige wijnreis waardoor ze inmiddels haar droomwijn Pinot Noir Serendipity heeft gemaakt.

Serendipty (betekent letterlijk gelukkig toeval) staat voor gaan voor je passie. Die dromen gaan steeds verder, uiteindelijk wil Monique 6 Pinots maken in 6 landen.

Inmiddels heeft ze ook mooie wijn gemaakt in de Ahr in Duitsland. De wijnregio Ahr is een van de meest noordelijke wijnregio’s van Europa. Gebied ligt in de luwte van het Eifel gebergte, zuidelijke hellingen bestaand uit leisteen maken de Ahr zeer geschikt voor Pinot Noir. Bodem bestaat uit combinatie van Loss leem en leisteen.

Monique is genomineerd voor wijnvrouw van het jaar 2019 en haar Spatburgunder 2017 heeft de Decanter Silver Award gekregen. Er zit dus heel veel potentie!

Wilt u graag de Serendipity Spatburgunder proeven tijdens een Cibo del Vino wijnproeverij? Neem dan snel contact met ons op!