TRI Furmint

9,50

”Een fantastische cool climate wijn, die gastronomisch goed inzetbaar is”

Dit is nu echt een klassieke Hongaarse druif, waarvan men meestal de beroemde zoete wijnen van Tokaji maakt. Furmint een nieuwe trend, die je vaker zult gaan zien in de wijnschappen.

Dit is de droge versie witte wijn. Zeer puur en zuivere stijl. Hij is iets complexer en heeft een helder bloemig aroma met frisse citrus. Ook heeft de TRI Furmint wat rijkere kruidige tonen. De smaak is breder met wat appel, citroen, limoen en beetje sinaasappel met kruiden.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Puklavec Family
Land: Slovenië
Gebied/Streek: Jeruzalem Ormoz
Wijnbereiding: Gecontroleerde temperatuur van vergisting op lage temperatuur.
Wijngaard en bodem: Stajerska Slovenija / Klei, zand en mergel.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Furmint
Alcohol: 12%
Schenktemperatuur: 8 °C – 10 °C
Glaswerk: Sauvignon Blanc glas (smal)
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

TRI Furmint

Wijnlandgoed Puklavec Family

Slovenie ligt tussen Italie, Oostenrijk, Hongarije, Kroatie en de Adriatische zee in en is al 2400 jaar een wijnland. Maar wel een van de kleinste wijnproducerende landen ter wereld. Puklavec Family wines ligt in het gebied Jeruzalem Ormoz. Een van de grootste wijnregio’s van Slovenie. Het ligt op dezelfde hoogte als Bourgogne en de breedtegraad is vergelijkbaar met Nieuw Zeeland. Door de glooiende heuvels en uitgestrekte terrassen, krijgen de druiven veel zonuren. Er heerst hier vooral een microklimaat.

De family Puklavec maakt sinds 1934 de lekkerste wijnen in Jeruzalem Ormoz en heeft meer dan 10 witte druivenrassen voor witte wijn. Voorbeelden zijn; Sauvignon blanc, Pinot grigio, Welschriesling, Furmint, Traminer, Chardonnay en Pinot blanc. De druiven worden met de hand geplukt, met veel liefde en aandacht, en dat proef je. 

In 2009 kocht Vladimir Puklavec de wijngaarden terug die na de dood van zijn vader in 1969 in andere handen waren gekomen. Hij trok twee jonge getalenteerde wijnmakers aan en investeerde in een nieuwe winery, hiermee creeert de familie een bijzonder speciaal erfgoed en en een state of the Art Winery.

Geniet van de TRI Furmint als aperitief of in combinatie met zeevruchten, wit vlees en verse salades.