Viognier Domaine de Marotte 2020

14,10

”Een bom van een witte wijn”

Hou je van beetje tropisch? Dan ga jij genieten van deze heerlijke aroma’s van mango, perzik, abrikoos en lychee die naar boven komen.

Een geconcentreerde wijn met complexe smaken en de afdronk die is echt geweldig lang. Dus extra lang genieten bij deze wijn. Een echte Slow Wine. Een echte Slow Wine, dit kan alleen tot stand komen zoals deze wijn op een authentieke traditionele en ecologische manier wordt gemaakt, dus zonder toevoegingen en geen massaproductie.

De Viognier Domaine de Marotte heeft 9- gescoord – de Grote Hamersma

En goud gewonnen bij Concours des Grand Vins de France A Macon en Grand Vins de Orange.

 

Uitverkocht

Uitverkocht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Daan en Elvire van Dijkman
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Rhone Vallei
Wijnbereiding: Vinificatie; Maceratie voor 6 uur, pneumatische persing met lage druk. Koude bezinking. Vergisting op max 16c voor 3 weken. Rijping op de lie. Botteling doen ze zelf.
Wijngaard en bodem: 28 ha Mont Ventoux
Oogstwijze: Handmatig geen chemische onkruidbestrijding
Druivensoort: 100% Voignier
Alcohol: 14,5%
Schenktemperatuur: 10 °C
Glaswerk: Sauvignon glas (smal)
Drinken: 2020 – 2024
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Viognier Domaine de Marotte

Wijnlandgoed Domaine de Marotte

Domaine de Marotte is bijna een Nederlandse wijn te noemen , want de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman, komen uit Nederland. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie, en Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan. In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij met 16 ha wijngaarden.

Daan en Elvire werken biologisch. Dat vinden ze belangrijk want wij hebben de aarde slechts te leen. Het onkruid wordt handmatig en mechanisch verwijderd zonder gebruik van chemicaliën. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten. De druiven worden handmatig geoogst en vergist in de eigen Cave Wijnmakerij waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van RVS tanks. Klaring dmv Betoniet, hierbij wordt dus gebruik gemaakt van een vegan klaringsmiddel een soort fijne klei.

De druiven worden pneumatisch geperst, waardoor er minder bitters in de wijn komen.  Ook de botteling doen ze zelf op het Domaine. Deze prachtige wijnen van Domaine de Marotte worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en het Rijks Museum.

Anderen bekeken ook