Coquilles met de Babylons Peak Viognier Roussanne
Whoop Whoop aan tafel met deze perfect Match!
Het is vrij eenvoudig te maken & met de juiste ingrediënten steel je hierbij de show.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gr bloemkool
- 2 vanillestokjes
- 100 gr gezouten boter
- 12 verse coquilles
- 2 eetlepels hazelnoten, fijngehakt
- 20 cl zure room
- ½ limoen / sap ervan
- 50 gr. Cress of rucol
- 1 zwarte truffel, liefst vers, anders truffelpasta
- Bieslook
- Peper
- Olijfolie
- Viskaviaar
Aan de slag
Kook 400 gr bloemkool roosjes samen met 2 doorgesneden vanille stokjes gaar in een pan met helft water en helft melk zodat de bloemkool onderstaat.
Dit samen gaarkoken.
Leg 4 platte borden klaar en, smeer deze even in met wat olijfolie.
Gebruik super verse coquilles, deze in platte dunne plakjes snijden, en spreid deze mooi over de borden.
Bestrooi de coquilles met de geroosterde hazelnoten en wat zeezout.
Meng het sap van de ½ limoen samen met de zure room en spuit mooie dotjes op de coquilles.
Bestrooi geschaafde truffel over de coquilles, en mocht je deze niet in huis hebben dan is truffel pasta ook een idee.
Afmaken met wat cress , of rucola, en gemalen verse peper.
De bloemkool afgieten en deze in de blender tot een creme mixen met 100 gr gezouten boter.
De vanille geeft een heerlijke smaak aan de bloemkool, dresseer in het midden van het bord met coquilles een dot bloemkool.
Perfect met de Babylons Peak Viognier Roussanne, een volle romige wijn, met een parfum aan steenfruit, als abrikoos, perzik , witte bloemen, peper
Het vettige van de wijn maakt de harmonie met de bloemkool en aardse smaken van truffel, het zuurtje een mooie tegenhanger met de limoendressing.
Geniet ervan!