Thema proeverij

Ruik. Proef. Geniet

De proeverijen duren ongeveer 3,5 uur.

Er kunnen tussen de 6 en 12 personen meedoen. LET OP: door Covid-19 is dit aantal tijdelijk veranderd naar maximaal 6 personen. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Tijdens de proeverijen gebruik ik speciale wijnen met een verhaal. Ik ga regelmatig op zoek naar nieuwe pareltjes met authentieke smaken.

Tijdens de proeverij kunt u genieten van verschillende spijsgerechten. U gaat twee verschillende wijnen proeven bij elk gereserveerd gerecht. Met behulp van een handige proeftechniek leer ik u waarom een bepaalde wijn goed past bij een bepaald gerecht. 

De proeverij is compleet verzorgd. U hoeft alleen een goed humeur mee te nemen en ik garandeer u een waanzinnige avond!

De prijs van een compleet verzorgde wijn & spijs proeverij is 69,50 per persoon. Deze prijs is inclusief BTW. 

Over de wereld zijn veel verschillende wijngebieden te vinden. Deze wijngebieden produceren allemaal vele wijnsoorten, met ieder van hen een uniek verhaal, smaak en karakter. Om meer te weten over een specifiek onderwerp binnen de wijnwereld is een thema proeverij zeer aan te raden. We gaan ons focussen op en bepaald thema. Uiteraard is er ook de mogelijkheid spijsgerechten bij de thema proeverij te doen. We kunnen in overleg het thema volledig naar uw wensen aanpassen zodat de proeverij een geweldig moment wordt om met veel plezier naar terug te kijken!

Voorbeelden van thema’s zijn:

Land/regio thema

We behandelen verschillende wijnen uit één land of regio. Bijvoorbeeld Frankrijk, het beroemdste wijnland ter wereld, die unieke veelzijdigheid kent. Of bekende streken en regio’s zoals Bordeaux, dat bekend staat om haar prachtige goede wijnen.

Soort wijn thema

Hierin behandelen we bijvoorbeeld alleen witte druiven of alleen rode druiven. Of als u graag het lekker feestelijk wilt hebben alleen champagne, cava, en prosecco.

Druif thema

Onder de witte en rode druif bestaan honderden soorten druiven met allemaal een eigen unieke smaak. We kunnen wijnen proeven van een bepaalde druif die op diverse wijze geproduceerd zijn in verschillende landen en regio’s.

De oude wereld

Deze wijnen komen uit Europese landen en hebben een lange historie. De wijnboeren werken vanuit traditie en regels en kunnen zeer verfijnd en complex zijn.

De nieuwe wereld

Deze wijnen komen uit de wijnlanden buiten Europa. Deze landen betreden de wijnmarkt commerciëler en marktgerichter omdat zij in tegenstelling tot de oude wereld nauwelijks aan regels en tradities gebonden zijn. Hierdoor kunnen zeer bijzondere wijnen ontstaan.the