Babylons Peak

Ontdek het prachtige wijnlandgoed in Zuid-Afrika

Rijke historie

Het wijnhuis kent een rijke historie van meer dan 350 jaar oud. Het is sinds 1919 eigendom van de Basson familie, inmiddels al 4 generaties lang. Het heeft een privé kelder in boetiekstijl en concentreert zich vooral op cultivars in Rhone-stijl. In 2001 besloot de zoon Stephan Basson de kelder te renoveren en zijn droom te realiseren. Stephan is een gedreven en hartelijke familieman. Hij is getrouwd met Inalize en ze hebben 3 kinderen: Annabel, Christiaan en Matthys. Stephan heeft zijn leven gewijd aan de wijnindustrie en is vastbesloten een prachtig assortiment aan wijnen te maken. 

De Paardeberg

Babylons Peak ligt op de top van de Paardeberg tussen Malmesbury en Paarl in Zuid-Afrika. De Paardeberg bestaat voornamelijk uit een granieten bodem en een uniek terroir. Dit geeft een optimale bodemexpressie en fruitzuiverheid. Hierdoor zijn bij uitstek de Rhonevarieteiten geschikt. 

Bijzondere uitdagingen

Het telen van druiven in Swartland brengt bijzondere uitdagingen met zich mee. Ook de lokale fauna geniet van de druiven. In de omgeving leeft een groep van circa 80 bavianen in de heuvels die grenzen aan de wijngaarden. Gelukkige beheersen de kaapluipaarden de bavianen, en ook de grote eland helpt ze om ze weg te jagen van de wijngaarden. Ondanks deze uitdagingen worden er prachtige wijnen gemaakt. En die kan jij bij Cibo del Vino bestellen! 

Teelt

Door de hoge temperaturen in de wijngaard worden vooral Bush vines wijngaarden gebruikt. Hierbij hangen de druiven zeer laag bij de grond en zijn de struiken laag. De druiven worden kleiner maar ook geconcentreerder. Hierdoor ontstaan prachtige wijnen met geconcentreerde aroma’s. De wijnstokken zijn beschermd tegen stevige winden en doordat er weinig water beschikbaar is behoud de plant zijn bladeren. 

Wijnen van Babylons Peak