Di Sipio

Een prachtig wijnlandgoed in de Abruzzen

Prachtig wijnhuis

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzen, Italië. Het ligt tussen de Adriatische zee en en Apennijnen. Het wordt ook wel de ‘groenste’ regio van Italië en Europa genoemd. Het landgoed ligt 200 meter boven zeeniveau, 7 kilometer van de zee en 15 kilometer van gebergte. Het wijnlandgoed bestaat uit 70 ha waarvan 35 ha beschikt is voor de wijnbouw.

Het verhaal van Di Sipio

Het familiebedrijf Di Sipio is 19 jaar geleden opgericht door Nicola Di Sipio. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie, intuïtie, genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de mensen uit de Abruzzen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren. 

Di Sipio Italia wijn Cibo del Vino

Anno 2022

Vandaag de dag heeft Nicola Di Sipio de landgrenzen overschreden en telt het wijnlandgoed 35 hectare aan wijngaarden, 7 gecultiveerde druivensoorten en 12 flessen labels. Wereldwijd worden er meer dan 120.000 flessen geëxporteerd. Dit succes is geworteld in dat land dat tussen de zee en berg ligt en waar de druiven met de hand geplukt worden. Een mooie synthese van land, druivensoort en mensenhand. 

Ligging

De wijnboerderij Di Sipio is gelegen in de Abruzzen, tussen de bergtoppen van de Maiella en de Adriatische zee. Het ligt in de buurt van een klein stadje genaamd Chieti Ripa Teatine. Het is beroemd om de wijnen, eten en bokser Rocky Marciano. Het landgoed bevat wijngaarden, olijfboomgaarden en tarwevelden die worden bewaterd door een nabijgelegen natuurlijk meer. 

Over Di Sipio

Prachtig landschap, bijzondere wijnen en bijzondere mensen. Alles samengevat in een kleine video. 

Wijnen van Di Sipio