Wijnhuis Kobal

Fantastisch wijnhuis vol rijke historie
Kobal Pinot Grigio

Bijzonder wijnhuis

De familie Kobal maakt bijzondere en uitgesproken wijnen. De wijnstokken zijn tussen de 15 en 57 jaar oud en worden in dubbele Guyot gesnoeid. De familie Kobal heeft maar 10% van de wijngaarden beplant met de Blaufränkisch druif, en daardoor zijn er ook slecht 3800 flessen wijn beschikbaar die van deze druif gemaakt zijn.

Stiermarken, Slovenië

Kobal is een ontzettend leuk wijnhuis uit het noordoosten van Slovenië. Deze streek wordt ook wel Stiermarken genoemd en heeft een wijngeschiedenis van wel 2000 jaar oud. De wijngaarden liggen voornamelijk in terrassen op heuvelachtig gebied, gemiddeld tussen de 250 en 400 meter boven zeeniveau. De grond bestaat voornamelijk uit mergel, waardoor juist de wijnen puur met uitgesproken body en lange afdronk worden gemaakt. Het klimaat is continentaal met hete zomers en koude winters. De gemiddelde neerslag is 1000mm per jaar.

Kobal Modra Frankinja Blaufrankisch
Kobal Wines

Bojan Kobal

Bojan Kobal is de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis Kobal. Kobal bevindt zich dichtbij de stad Ptuj. Bojan Kobal beschikt over een wijngebied van ongeveer 20 kilometer breed.

Wijnen van Kobal