Aanbieding!

Kobal Modra Frankinja Blaufrankisch 2018

10,95

”Pure en elegante uitdrukking van de Blaufränkisch druif”

De Blaufränkisch is de moederdruif van zowel Gamay als Zweigelt. De Kobal Modra Frankinja Blaufrankisch heeft een paars- robijnrode kleur en wordt gefermenteerd met inheemse gisten.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Kobal
Land: Slovenië
Gebied/Streek: Stiermarken
Wijnbereiding: De wijn is gerijpt in combinatie van rvs tanks en eiken vaten. Daarna nog rijping van 8 maanden op fles. De wijn is niet gefilterd.
Wijngaard en bodem: Mergel grond. De wijnstokken zijn tussen 15 en 57 jaar oud.
Druivensoort: Blaufränkisch
Alcohol: 13%
Schenktemperatuur: 18

Kobal Modra Frankinja Blaufrankisch

Bij familie Kobal maken ze bijzondere en uitgesproken wijnen. De wijnstokken zijn tussen 15  en 57 jaar oud en worden in dubbele Guyot gesnoeid. Ik was zo verrast van deze wijn, het is een niet alledaagse druif. De familie Kobal heeft maar 10% van zijn wijngaarden beplant met deze druif, daardoor zijn dan ook maar 3800 flessen in totaal beschikbaar.

Kobal is een ontzettend leuk wijnhuis uit het noordoosten van Slovenië. Deze streek wordt ook wel regio Stiermarken genoemd en heeft een wijngeschiedenis van wel 2000 jaar oud. De wijngaarden liggen voornamelijk in terrassen op heuvelachtig gebied, gemiddeld tussen 250-400m boven zeeniveau. De grond bestaat voornamelijk uit Mergel, waardoor juist de wijnen puur met uitgesproken body en lange afdronk worden gemaakt. Het klimaat in dit gebied is continentaal met hete zomers en koude winters, de gemiddelde neerslag is ongeveer 1000 mm per jaar..

Gewicht 1.27 kg
Afmetingen 29.5 × 8.2 × 8.2 cm