Hochriegl Sekt Alcoholvrij

9,50

Geen alcohol? Geen Nood😉, probeer eens deze Hochriegl Sekt Alcoholvrij, een fris , milddroge zachte Sekt, waar de rijpe appeltjes het glas uit stuiven.

Deze sekt wordt gemaakt van de Gruner Veltliner en Welschriesling druif, voor een alcoholvrije wijn echt een hele mooie keuze.

Puur, opwekkend en fruitig, een mooi glas om toch feestelijk mee te proosten.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Schlumberger
Land: Oostenrijk
Gebied/Streek: Weinviertel
Wijnbereiding: De Gruner Veltliner en Welschriesling druiven voor deze heerlijke Hochriegl Sekt Alcoholvrij komen vooral uit het Weinviertel gebied, ten noorden van Wenen. De productie van de Sekt vindt plaats in Wenen, daar laat men de wijn Sur Lat, liggen en volgt er een 2e rijping op de gistcellen. Deze 2e rijping wordt volgens de Methode Charmat gedaan in grote RVS tanks. Door vacuumdestillatie wordt de alcohol uit de wijn verwijderd, daarna wordt de wijn afdestilleerd bij lage temperatuur. Wat overblijft is een fantastische Sekt, Puur en Verrassend,
Wijngaard en bodem: De basis voor de druiven ligt in Weinviertel ten Noorden van Wenen in Oostenrijk. De grond bestaat over het algemeen veel uit Lossbodem, dit is bijzonder geschikt voor de wijnbouw. Het is een groot gebied dat beslaat ongeveer 13.858 hectare wijngaard.
Oogstwijze: Conventioneel
Druivensoort: Gruner Veltliner & Welschriesling
Alcohol: 0
Schenktemperatuur: 8 C
Glaswerk: Champagne
Drinken: nu – 2024
Karafferen/Decanteren: Niet

Een heerlijke wijn deze Hochriegl Sekt Alcoholvrij, Hochriegl is een begrip als het gaat om uitstekende kwaliteit en traditie in Sekt.

De Hochriegl wijnen zijn sinds 2009 in eigendom van de Schlumberger familie, ook een bekende Sektmaker uit Wenen.

Maar de naam Hochriegl bestaat al meer dan 125 jaar bekend in de Weense Sekt traditie.

De druiven komen voornamelijk uit het Weinviertel ten noorden van Wenen , Oostenrijk.

Stuivende aroma’s van rijpe gele appeltjes, druiven, gele pruimen, perzik ,  elegant, geniet lekker mee met dit bruisende glas.