Di Sipio Pecorino Terre di Chieti 2018

12,95

”Dit is een echte revival”

De Pecorino is een herontdekte druif en daarom een echte revival. Deze dynamische druif komt oorspronkelijk uit de Marken, maar bij Di Sipio in de Abruzzen kunnen ze er een prachtige wijn van maken. De Pecorino druif kan in principe heel lang ouderen, de wijn zal dan alleen maar steeds complexer worden.

Bij de jonge versie is een sappige solo met intense parfum van wilde roos, tropisch fruit als mango en banaan.

De Biologisch geteelde druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn. Di Sipio Pecorino wijnen zijn een ware proefsensatie.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Di Sipio
Land: Italië
Gebied/Streek: Abruzzen
Wijnbereiding: Toewijding, liefde en vasthoudendheid vormen de basis voor de teelt van Montpulciano, Trebbiano, Pecorino, Falanghina, Pinot Noir , Riesling en Chardonnay. Druiven worden met de hand geplukt en naar de wijnfabriek getransporteerd, de wijn wordt gefermenteerd op Barrrique voor 18 maanden, waarna rijping in fles voor 24 maanden. Rijping RVS
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: 100% Pecorino
Alcohol: 12,5%
Schenktemperatuur: 8 °C – 10 °C
Glaswerk: Sauvignon blanc glas (smal)
Drinken: Bewaren 5 -10 jaar
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Di Sipio Pecorino Terre di Chieti 2018

Wijnlandgoed Nicola Di Sipio

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzen,  tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. Ook wel de groenste regio van Italië en Europa. Het landgoed ligt 200 meter boven zeeniveau, 7 km van de zee en 15km van de berg. Het bestaat uit 70 ha waarvan 35 ha voor de wijnbouw.

Van oorsprong is deze familie producent van de montpulcianodruif, maar door de hoge ligging van de wijngaarden slagen ze er ook in om ragfijne en friszure witte wijnen te produceren.

DI SIPIO; Het verhaal dat ik je wil vertellen is dat van een diepe relatie tussen een man en een jonge jongen, vader en zoon, die samen het land bewerkten en dezelfde passie deelden. Het familie bedrijf Di Sipio is 19 jaar geleden opgericht, door Nicola. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn  doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie intuïtie , genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de Abruzzese mensen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren.

De wijn boerderij Azienda Nicola Di Sipio is gelegen in Abruzzo, tussen de bergtoppen van de Maiella en de Adriatische zee. 300 meter boven zeeniveau in een klein stadje in de buurt van Chieti genaamd Ripa Teatine dat beroemd is om zijn wijnen, eten en bokser Rocky Marciano. Het landgoed bevat wijngaarden, olijfboomgaarden en tarwevelden die worden bewaterd door een nabijgelegen natuurlijk meer.

Vandaag de dag heeft de Azienda Nicola Di Sipio de landsgrenzen overschreden en telt 35 hectare wijngaarden, 7 gecultiveerde druivensoorten en 12 flessen labels. Wereldwijd worden meer dan 120.000 flessen geëxporteerd. Dit succes is geworteld in dat land dat tussen de zee en berg ligt en waar de druiven met de hand worden geplukt en verwerkt tot mooie wijnen. Een mooie synthese van land, druivensoort en mensenhand.

Classificatie is IGT Terre di Chieti.

Anderen bekeken ook