Wijnprofiel
De Di Sipio Pecorino Terre di Chieti heeft het volgende smaakprofiel: Rijp & Rond & Kruidig
Wijninformatie
Land
Italië
Gebied & Streek
Abruzzen
Wijnhuis
Nicola Di Sipio
Eigenaar
Di Sipio
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
100% Pecorino
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
De Di Sipio Pecorino Terre di Chieti is goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi. Verder perfect bij rauw vlees of gevogelte.
Serveertemperatuur
8 - 10 graden
Te drinken tot
5 tot 10 jaar
Glaswerk
Sauvignon glas
Karafferen & Decanteren
Beide niet gewenst
Wijnhuis
Di Sipio Pecorino Terre di Chieti
Een prachtig wijnhuis in de Abruzzen, tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. Ook wel de groenste regio van Italië en Europa. Het landgoed ligt 200 meter boven zeeniveau, 7 km van de zee en 15km van de berg. Het bestaat uit 70 ha waarvan 35 ha voor de wijnbouw.
Van oorsprong is deze familie producent van de montpulcianodruif, maar door de hoge ligging van de wijngaarden slagen ze er ook in om ragfijne en friszure witte wijnen te produceren.
DI SIPIO; Het verhaal dat ik je wil vertellen is dat van een diepe relatie tussen een man en een jonge jongen, vader en zoon, die samen het land bewerkten en dezelfde passie deelden. Het familie bedrijf Di Sipio is 19 jaar geleden opgericht, door Nicola. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie intuïtie , genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de Abruzzese mensen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren.
Lees meer over Di Sipio hier.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.