Wijnhuis Oberhofer

Ontdek de kwaliteit uit Pfalz Edesheim

Sinds 1754

De familie Oberhofer uit Pfalz Edesheim maakt de wijnen al sinds 1754. Een familiebedrijf met passie, al 10 generaties lang. 

Biologische teelt

Sinds 2008 is de familie Oberhofer overgestapt naar strikt biologische teelt. De kwaliteit staat hoog in het vaandel, niet voor niets behoren de Oberhofers tot de top 100 beste wijnhuizen van Duitsland. 

Oberhofer Chardonnay Madonnenhöhe
Oberhofer Sauvignon Blanc

In harmonie met de natuur

De keuze voor biologische wijnbouw is van groot belang. Wie geen spuitbus gebruikt en aan de strenge eisen wil voldoen, krijgt te maken met veel handwerk, het risico op misoogsten en een veel lagere opbrengst. Dat doen de Oberhofers graag. Want zo oogsten ze onvervuilde druiven voor een betere wijn. Van onschatbare waarde voor een verantwoorde wijnboer. 

Ervaring met de regio

Oberhofer richt zich op regionaal typische druivensoorten zoals Riesling, Pinot Noir, Pinot Gris of Chardonnay. Deze geven de beste resultaten. Maar de wereld verandert, en de waardevolle Pfalz regio heeft een groot potentieel: interessante nieuwe druivensoorten zoals Sauvignon Blanc en Cabernet Blanc. Hierdoor hebben de Oberhofers het assortiment de afgelopen jaren vergroot.

Wijnen van Oberhofer