Oberhofer Cabernet Blanc

9,95

Schenk eens wat anders, wat een leuke wijn van  de Cabernet Blanc, een kruising tussen een Cabernet Sauvignon en een hybride ras.

Deze Cabernet Blanc van Oberhofer, gaat jou verrassen, een fantatische aromatische wijn, met aroma’s van Perzik, citrus, tropische fruit zoals mango , kruisbessen, en een bloemige toets.

Een frisse wijn, met een kleine tinteling,  mooi in balans, een leuke verrassing deze wijn.

Puur, zuiver, volledig biologisch , heel goed gemaakt.

Niet voor niets dat deze wijn zo mooi is, de Familie Oberhofer heeft kwaliteit hoog in het vaandel, ze runnen geen wijngaard, ze leven de wijngaard.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Pascal Oberhofer
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Pfalz Edesheim
Wijnbereiding: De Cabernet blanc druiven worden volledig biologisch geteeld. Er worden geen chemische middelen toegepast in de wijngaard. De druiven rijpen over het algemeen eind september/ begin oktober, waarna de druiven handmatig worden geplukt. Er wordt een koele maceratie, waarna vinificatie op RVS toegepast.
Wijngaard en bodem: Een kleine 25 hectare is de wijngaard van de familie Oberhofer, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijntroute in Duitsland. Het wijngebied Pfalz is in totaal 22.550 ha. waarvan de bodem in het zuidelijke deel vooral bestaat uit Kalk, klei en Loss. Het klimaat mag je er bijna wel mediterraan noemen, meer dan 1800 zonuren per jaar, dit komt omdat de wijngaarden enigzins beschut liggen aan de lij zijde van het Haardtgebergte. Hierdoor worden de wijngaarden beschermd tegen de koude winden en vorst.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: Cabernet Blanc
Alcohol: 13%
Schenktemperatuur: 8 C
Glaswerk: Sauvignon glas
Drinken: Tot 2023
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Oberhofer Cabernet Blanc

De Cabernet Blanc druif produceert trossen die eerder los zijn, het is een druif die bestand is tegen schimmelziektes.

De Cabernet Blanc vinden we vooral in Zwitserland, Duitsland en Nederland.

De familie Oberhofer maakt de wijnen als sinds 1754, een familie bedrijf met Passie, al 10 generaties lang. Sinds 2008 is de Familie Oberhofer overgestapt naar

strikt biologische teelt. De kwaliteit staat hoog in het vaandel, niet voor niets behoren de Oberhofers tot de top 100 Beste Wijnhuizen van Duitsland. Ontdek alles over de Oberhofer Cabernet Blanc bij Cibo del Vino.