Oberhofer Riesling Alte Reben

10,95

ACTIE: 12 HALEN = 11 BETALEN! GEBRUIK COUPONCODE: 12=11

De beste wijn komt van oude stokken.  De wortels voegen zich een weg door de diepere bodemlagen, waardoor er een mooie complexiteit in de druif ontstaat. Deze wijn heeft een mooi bouquet  aroma’s van perzik, citrusschil, met een pittige toon aan kweepeer, sappige roodachtige appel en citroen in de afdronk.

De afdronk is sappig en fris, een heerlijke droge riesling.

Puur , zuiver, volledig biologisch, Weingut Oberhofer Riesling Alte Reben, heeft een mooie kwaliteit neergezet, niet voor niets staat kwaliteit

bij familie Oberhofer hoog in het vaandel, ze runnen geen wijngaard, ze leven de wijngaard.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Pascal Oberhofer
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Pfalz / Edesheim
Wijnbereiding: De Riesling druiven worden volledig biologisch geteeld. Er worden geen chemische middelen toegepast in de wijngaard. De druiven rijpen over het algemeen eind september/begin oktober, waarna de druiven handmatig worden geplukt. Daarna worden de trossen ontsteelt en krijgen de druiven een koele schilinweking van 8 uur. De fermentatie wordt toegepast in RVS, zodat de typische Riesling aroma’s en de karakter eigenschappen van de oude stokken mooi tot uiting komen.
Wijngaard en bodem: Een kleine 25 hectare is de wijngaard van de familie Oberhofer, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijnroute in Duitsland. Een prachtig gebied, deze stokken groeien op een wijngaard van 35 jaar oud. Het wijngebied Pfalz is in totaal 22.550 ha. waarvan de bodem in het zuidelijke deel vooral bestaat uit kalk, klei en loss. Het klimaat mag je er bijna wel mediterraan noemen, meer dan 1800 zonuren per jaar, dit komt omdat de wijngaarden enigzins beschut liggen aan de lij zijde van het Haardtgebergte. Hierdoor worden de wijngaarden beschermd tegen de koude winden en de vorst.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: 100% Riesling
Alcohol: 12,5%
Schenktemperatuur: 8C
Glaswerk: Sauvignon glas
Drinken: nu – 2025
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Oberhofer Riesling Alte Reben

De familie Oberhofer maakt de wijnen als sinds 1754, een familie bedrijf met Passie, al 10 generaties lang. Sinds 2008 is de Familie Oberhofer overgestapt naar

strikt biologische teelt. De kwaliteit staat hoog in het vaandel, niet voor niets behoren de Oberhofers tot de top 100 Beste Wijnhuizen van Duitsland. Ontdek alles over de Oberhofer Riesling Alte Reben bij Cibo del Vino.

Oberhofer Cabernet Blanc