Oberhofer Sauvignon Blanc

9,95

Briljant smaakt deze Sauvignon Blanc van Oberhofer uit de Pfalz, Duitsland.

Een niet alledaagse druif voor een wijn uit Duitsland. Des te leuker om dit te proeven.

Je ervaart compleet de zomer in je glas, een rijk bouquet  aroma’s van Passievrucht,  Perzik, Kruisbessen, Grapefruit.

De wijn is levendig, met een mooie balans van fruitzuur en tinten van groene pepers.

Geniet van de lange afdronk, met een kleine tinteling in het glas.

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Pascal Oberhofer
Land: Duitsland
Gebied/Streek: Pfalz/ Edesheim
Wijnbereiding: De Oberhofer Sauvignon Blanc druiven worden volledig biologisch geteeld. Er worden geen chemische middelen toegepast in de wijngaard. De druiven rijpen over het algemeen eind September/begin Oktober, waarna de druiven worden geoogst. Er wordt een koele inweking toegepast voor 48 uur, om de aroma’s zoveel mogelijk op te nemen. De vergisting wordt op temperatuur van 16 graden toegepast, dit ook om de aroma’s zoveel mogelijk te behouden.
Wijngaard en bodem: Een kleine 25 hectare is de wijngaard van de familie Oberhofer, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijnroute in Duitsland. Het wijngebied Pfalz is in totaal 22.550 ha. waarvan de bodem in het zuidelijke deel vooral bestaat uit kalk, klei en Loss. Het klimaat mag je er bijna wel mediterraan noemen, meer dan 1800 zonuren per jaar, dit komt omdat de wijngaarden enigzins beschut liggen aan de lijzijde van het Haardtgebergte. Hierdoor worden de wijngaarden beschermd tegen de koude winden en vorst. Dit maakt de Oberhofer Sauvignon Blanc zo bijzonder.
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: 100% Sauvignon Blanc
Alcohol: 13%
Schenktemperatuur: 8C
Glaswerk: Sauvignon glas
Drinken: Nu- 2023
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Oberhofer Sauvignon Blanc

De familie Oberhofer maakt de wijnen als sinds 1754, een familie bedrijf met Passie, al 10 generaties lang. Sinds 2008 is de Familie Oberhofer overgestapt naar

Strikt biologische teelt. De kwaliteit staat hoog in het vaandel, niet voor niets behoren de Oberhofers tot de top 100 Beste Wijnhuizen van Duitsland. Ontdek alles over de Oberhofer Sauvignon Blanc bij Cibo del Vino.

Anderen bekeken ook