Seven Numbers 3 Pinot Grigio

16,95

”Een bewonderenswaardig glas wijn, ontdek ook dit spannende glas”

Het is een mooie gastronomische single Vineyard Pinot Grigio met 10 maanden houtrijping op barrique. Een prachtige oranje gouden gloed heeft deze wijn, dit komt door de lange fermentatieperiode in contact met de schillen.

In de neus rijpe aroma’s van geel fruit, wilde aardbei, peer, papaya, honing, een beetje verse balsamico en vanille met een hint marmelade en lemon nuances. De textuur is mooi rond met een levendige zuurgraad, mineralig en lange afdronk.

De druiven worden handgeplukt en komen van een enkel perceel, het maakt deze Seven Numbers 3 Pinot Grigio uniek.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Puklavec Family
Land: Slovenië
Gebied/Streek: Jeruzalem Ormoz
Wijnbereiding: Gecontroleerde temperatuur van vergisting op lage temperatuur.
Wijngaard en bodem: Stajerska Slovenija / Klei, zand en mergel.
Oogstwijze: handmatig
Druivensoort: Single Vineyard Pinot Grigio
Alcohol: 13,5%
Schenktemperatuur: 10 °C – 12 °C
Glaswerk: Sauvignon Blanc glas (smal)
Karafferen/Decanteren: Karafferen gewenst

Seven Numbers 3 Pinot Grigio

Wijnlandgoed Puklavec Family

Slovenië ligt tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en de Adriatische zee in en is al 2400 jaar een wijnland. Maar wel een van de kleinste wijn producerende landen ter wereld. Puklavec Family wines ligt in het gebied Jeruzalem Ormoz. Een van de grootste wijnregio’s van Slovenië. Het ligt op dezelfde hoogte als Bourgogne en de breedtegraad is vergelijkbaar met Nieuw Zeeland. Door de glooiende heuvels en uitgestrekte terrassen, krijgen de druiven veel zonuren. Er heerst hier vooral een microklimaat .

De family Puklavec maakt sinds 1934 de lekkerste wijnen in Jeruzalem Ormoz en heeft meer dan 10 witte druivenrassen voor witte wijn. Voorbeelden zijn; Sauvignon blanc, Pinot grigio, Welschriesling, Furmint, Traminer, Chardonnay en Pinot blanc. De druiven worden met de hand geplukt, met veel liefde en aandacht, en dat proef je.

In 2009 kocht Vladimir Puklavec de wijngaarden terug die na de dood van zijn vader in 1969 in andere handen waren gekomen. Hij trok twee jonge getalenteerde wijnmakers aan en investeerde in een nieuwe winery, hiermee creëert de familie een bijzonder speciaal erfgoed en en een state of the Art Winery.

De Winery Puklavec traceert de unieke wijngaarden met zeven nummers. Zo kunnen ze elke druif herleiden tot zijn locatie.. Ontdek de Seven Numbers 3 Pinot Grigio van de Puklavec Family bij Cibo del Vino!