Wijnprofiel
Deze Taille aux Loups Remus is een volle geconcentreerde wijn. Weelderige aroma’s van jasmijn, steenfruit, fijne kruiden als dragon een toets van eiken en honing. De afdronk is intens en lang.
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Loire
Wijnhuis
La Taille aux Loups Montlouis Sur Loire
Eigenaar
Jacky Blot
Oogstwijze
handmatig
Druivensoort
Chenin Blanc
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Bijzonder te combineren bij risotto met truffel, gerechten met paddestoelen, wit vlees, en visgerechten als schaal en schelpdieren, kreeft, langoustines.
Serveertemperatuur
9-11 graden
Te drinken tot
2033
Glaswerk
sauvignon blanc
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Taille aux Loups Remus
Dit bijzondere wijnhuis Taille aux Loups in Montlouis wordt gerund door de incoon wijnmaker Jacky Blot. De Chenin druiven voor deze Remus groeien aan 50-80 jaar oude stokken van verschillende percelen. Er heerst een uniek microklimaat, de bodem bestaat vooral uit kalk- en kiezelhoudende klei op kalksteen. De druiven worden handmatig geplukt, er is een tweede pluk zo laat mogelijk. De selectie is zeer streng om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.
Het sap krijgt een zachte pneumatische persing, waarna het 30 uur rust door middel van zwaartekracht. De wijn ondergaat een fermentatie met wilde gisten direct in eiken houten vaten van 1/5 nieuw hout en 4/5 van de vaten in 1-2-3-4 jaar oude vaten. Deze fermentatie duurt 6 maanden. Daarna nog de opvoeding van 6 maanden op dode gistcellen.
Alles wordt puur biologisch met zo min mogelijk interventie verwerkt.
Een zeer lage opbrengst slechts 20 hl per hectare. Deze Taille aux Loups Remus gaat steeds meer evolueren gedurende 10-15 jaar. Een schitterende gastronomische wijn niet makkelijk verkrijgbaar door de kleine oplage.
Een hoge score door Hamersma 9