Taille aux Loups Remus

Over de wijn

Deze Taille aux Loups Remus is echt een adembenemende Chenin blanc. De wijn heeft zoveel diepgang en geconcentreerde aroma’s van steenfruit, citrus, jasmijnbloesem, honing, maar ook fijne kruiden en tonen van eiken.

Een prachtige stijl gemaakt door Jacky Blot. Mooi in balans met zuren en mineralen, volledig biologisch gemaakt. De Chenin blanc druiven komen van 80 jaar oude stokken. Ze ondergaan een zachte pneumatische persing, daarna wordt het sap gefermenteerd d.m.v wilde gisten in eiken vaten, dus zo min mogelijk interventie. De wijn krijgt tot slot een rijping van 6 maanden op Frans Barrique. Een zeer lage opbrengst per hectare 20 hl. Een prachtwijn heerlijk te combineren bij een risotto met truffel, paddenstoelen, kalfsvlees en visgerechten.

Met deze rijke Taille aux Loups Remus schenk je echt iets moois in. Niet voor niets door Hamersma beoordeeld met een 9.

 

 

 

 

31,95

Prijs is inclusief 21% BTW.

Beschikbaarheid: 6 op voorraad

Categorie

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

Deze Taille aux Loups Remus is een volle geconcentreerde wijn. Weelderige aroma’s van jasmijn, steenfruit, fijne kruiden als dragon een toets van eiken en honing. De afdronk is intens en lang.

 

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Frankrijk

Gebied & Streek

Loire

Wijnhuis

La Taille aux Loups Montlouis Sur Loire

Eigenaar

Jacky Blot

Oogstwijze

handmatig

Druivensoort

Chenin Blanc

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Bijzonder te combineren bij risotto met truffel, gerechten met paddestoelen, wit vlees, en visgerechten als schaal en schelpdieren, kreeft, langoustines.

Serveertemperatuur

9-11 graden

Te drinken tot

2033

Glaswerk

sauvignon blanc

Karafferen & Decanteren

niet gewenst

Wijnhuis

Taille aux Loups Remus

Dit bijzondere wijnhuis Taille aux Loups in Montlouis wordt gerund door de incoon wijnmaker Jacky Blot. De Chenin druiven voor deze Remus groeien aan 50-80 jaar oude stokken van verschillende percelen. Er heerst een uniek microklimaat, de bodem bestaat vooral uit kalk- en kiezelhoudende klei op kalksteen. De druiven worden handmatig geplukt, er is een tweede pluk zo laat mogelijk. De selectie is zeer streng om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Het sap krijgt een zachte pneumatische persing, waarna het 30 uur rust door middel van zwaartekracht. De wijn ondergaat een fermentatie met wilde gisten direct in eiken houten vaten van 1/5 nieuw hout en 4/5  van de vaten in 1-2-3-4 jaar oude vaten. Deze fermentatie duurt 6 maanden. Daarna nog de opvoeding van 6 maanden op dode gistcellen.

Alles wordt puur biologisch met zo min mogelijk interventie verwerkt.

Een zeer lage opbrengst slechts 20 hl per hectare.  Deze Taille aux Loups Remus gaat steeds meer evolueren gedurende 10-15 jaar.  Een schitterende gastronomische wijn niet makkelijk verkrijgbaar door de kleine oplage.

Een hoge score door Hamersma 9

Taille aux Loups Remus

Wijnprofiel

Deze Taille aux Loups Remus is een volle geconcentreerde wijn. Weelderige aroma’s van jasmijn, steenfruit, fijne kruiden als dragon een toets van eiken en honing. De afdronk is intens en lang.

 

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Frankrijk

Gebied & Streek

Loire

Wijnhuis

La Taille aux Loups Montlouis Sur Loire

Eigenaar

Jacky Blot

Oogstwijze

handmatig

Druivensoort

Chenin Blanc

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Bijzonder te combineren bij risotto met truffel, gerechten met paddestoelen, wit vlees, en visgerechten als schaal en schelpdieren, kreeft, langoustines.

Serveertemperatuur

9-11 graden

Te drinken tot

2033

Glaswerk

sauvignon blanc

Karafferen & Decanteren

niet gewenst

Wijnhuis

Taille aux Loups Remus

Dit bijzondere wijnhuis Taille aux Loups in Montlouis wordt gerund door de incoon wijnmaker Jacky Blot. De Chenin druiven voor deze Remus groeien aan 50-80 jaar oude stokken van verschillende percelen. Er heerst een uniek microklimaat, de bodem bestaat vooral uit kalk- en kiezelhoudende klei op kalksteen. De druiven worden handmatig geplukt, er is een tweede pluk zo laat mogelijk. De selectie is zeer streng om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Het sap krijgt een zachte pneumatische persing, waarna het 30 uur rust door middel van zwaartekracht. De wijn ondergaat een fermentatie met wilde gisten direct in eiken houten vaten van 1/5 nieuw hout en 4/5  van de vaten in 1-2-3-4 jaar oude vaten. Deze fermentatie duurt 6 maanden. Daarna nog de opvoeding van 6 maanden op dode gistcellen.

Alles wordt puur biologisch met zo min mogelijk interventie verwerkt.

Een zeer lage opbrengst slechts 20 hl per hectare.  Deze Taille aux Loups Remus gaat steeds meer evolueren gedurende 10-15 jaar.  Een schitterende gastronomische wijn niet makkelijk verkrijgbaar door de kleine oplage.

Een hoge score door Hamersma 9

Taille aux Loups Remus
Alcoholpercentage

12,5%

Druivenras

Chenin Blanc

Natuurlijke wijnbouw

100% Biologisch

Gebied & Streek

Loire, Montlouis sur Loire

Jaar

2021

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Vol & Romig & Complex

Meer interessante wijnen