Wijnprofiel
Bruno Rocca Barbaresco is intens, rijp donker fruit, kruidig, met noten van cacao. De afdronk is lang met diepgang.
Deze wijn is elegant en complex
Wijninformatie
Land
Italie
Gebied & Streek
Piemonte Neive
Wijnhuis
Bruno Rocca
Eigenaar
Bruno Rocca
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Nebbiolo
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Heerlijk bij een stoverij, wildgerechten, harde kazen
Serveertemperatuur
16-17 graden
Te drinken tot
nu- 2032
Glaswerk
Bourgogne
Karafferen & Decanteren
Fles 30 minuten voor serveren openen
Wijnhuis
Bruno Rocca Barbaresco
Grootvader Francesco kocht in 1958 de meest prestigieuze cru wijngaard van Barbaresco. Deze percelen staan altijd bekend om de productie van druiven van buitengewone kwaliteit. De bodems van deze wijngaarden bestaan vooral uit klei en kalksteengronden. De Nebbiolo druif wordt met respect voor de natuur met geduld verwerkt tot een fantastische wijn. De oogst is handmatig waarbij een strenge selectie voor de beste druiven wordt toegepast. Daarna worden de trossen ontsteelt. Het sap krijgt eerst een fermentatie in RVS tanks voor 15 dagen. De Barbaresco wijn krijgt een rijping van 18 maanden op Frans Barrique. Voor de botteling wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van zwaveldioxide, zonder filtratie en klaring.

Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.