Champagne Eric Rodez Cuvee Blanc de Noirs

44,00

Laat uzelf inspireren met deze prachtige Champagne Eric Rodez Cuvee Blanc de Noirs.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Eric Rodez
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Ambonnay Champagne , het meest zuidelijke deel van de Montagne Reims
Wijnbereiding: De champagne wordt gemaakt van 5 tot 6 jaargangen, de percelen worden apart gevinifieerd en uiteindelijk worden 60 verschillende wijnen geblend tot zijn cuvees. De wijnmaker gebruikt kleine eikenhouten vaten, geen malolactische gisting, geen koude stabilisatie, geen filtering, maar wel heel veel passie.. Dosage; 3,5 gr/liter extra brut Vanaf 2009 helemaal biodynamische, dit is uniek in Champagne. slechts 110 van de 11.000 wijnboeren in deze streek uberhaupt biologisch.
Wijngaard en bodem: Er zit een magische chemie in deze bodem dat bestaat uit een solide krijt en kalkrijke ondergrond, de zon , de wind en generaties aan kennis door champagnewijnbouwers. Respect voor de bodem, de wijnstok. Deze wijnstokken staan tegen de zuid helling van de vallei de Marne.
Oogstwijze: Handmatig/ Biologisch
Druivensoort: Pinot Noir 100%
Alcohol: 12,5%
Schenktemperatuur: 8-10 C
Glaswerk: champagneglas
Drinken: nu – 2025
Karafferen/Decanteren: niet

Champagne Eric Rodez Cuvee Blanc de Noirs

Niet zomaar een champagne, je kunt dit wel een spectaculair domein noemen.  Een klein domein van 6 ha.  in het in de Grand Cru gemeente Bouzy- Ambonnay. Ambonnay staat bekend voor zijn schitterende, rijke Pinot Noir maar Eric Rodez zorgt er voor dat in zijn Blanc de Noirs niet alleen kracht en volume voorop staan  maar ook frisheid, elegantie en bovenal complexiteit en ongekende diepte.