Di Sipio Colline Teatine Bianco

17,95

”Zeldzame Italiaanse Bianco. Top Ontdekking, daar kan jij ook van genieten”

Wil jij echt een bijzondere wijn proberen? Kies dan voor deze Millesimato van wijnhuis Di Sipio. Het is het proberen waard. De wijn is een blend van de druivenrassen ; Pecorino, Trebbiano en Falanghina. Zo verrassend, het begint al bij de kleur. De wijn is strogeel, met een explosief parfum. Er stuiven zoveel aroma’s je glas uit, het resultaat is een bouquet met een extreme gelaagdheid gekoppeld aan perfecte harmonie.Veel rijpe, zoete steenvruchten zorgen voor een weelderige bloemige geur. 

Herkomst;  Italië, wijnstreek Abruzzen
Wijnbouw:  Toewijding, liefde en vasthoudendheid vormen de basis voor de teelt van Montpulciano, Trebbiano, Pecorino, Falanghina, Pinot Noir , Riesling en Chardonnay.
Kleur: Goud geel
Druif: Falanghina 72%, Trebbiano d’abruzzo 13% en Pecorino 15%.
Type: stil, vol aromatisch, complex
Wijnbereiding;  Druiven worden met de hand geplukt en naar de wijnfabriek getransporteerd,  De wijn wordt gefermenteerd op Barrrique voor 18 maanden, waarna rijping in fles voor 24 maanden.
Rijping:  2 jaar in fles
Inhoud: 750 ml
Alcohol: 14%
Afsluiting: kurk
Vintage: 2013
Aroma’s smaken; Complexe aroma’s van exotisch fruit, bergamot, gekonfijte sinaasappel en gele perzik , brem en acacia. De wijn heeft een mooie structuur, geroosterde tonen, eiken, licht boterig perfect in balans met alcohol. De afdronk is behoorlijk lang.
Schenktemperatuur:  10-12C

Wijn spijs: Pasta, Truffel, Aziatisch , Kerrie rijst, blauwe kazen en bereidingen met saffraan.
Bij serveren van lagere temperatuur- 8  C geeft deze wijn het volledige potentieel voor maximale expressie bij sushi, Oesters, kaviaar Schaal en schelpdieren.

* prijs is incl. BTW

Uitverkocht

Uitverkocht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

DI SIPIO; Het verhaal dat ik je wil vertellen is dat van een diepe relatie tussen een man en een jonge jongen, vader en zoon, die samen het land bewerkten en dezelfde passie deelden. Het familie bedrijf Di Sipios is 19 jaar geleden opgericht, door Nicola. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn  doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie intuïtie , genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de Abruzzese mensen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren.

Abruzzen, deze regio wordt ook wel de groene long van europa genoemd vanwege zijn 3 grote nationale parken. Het met wijnstokken beplante gebied beslaat 31.991 ha. Dit wijnhuis ligt op een helling  300 m hoogte tussen de adriatische zee en de Apennijnen.

De wijn boederij Azienda Nicola di Sipio is gelegen in Abruzzo, tussen de bergtoppen van de Maiella en de Adriatische zee. 300 meter boven zeeniveau in een klein stadje in de buurt van Chieti genaamd Ripa Teatine dat beroemd is om zijn wijnen, eten en bokser Rocky Marciano. Het landgoed bevat wijngaarden, olijfboomgaarden en tarwevelden die worden bewaterd door een nabijgelegen natuurlijk meer.

Vandaag de dag heeft de Azienda Nicola Di Sipio de landsgrenzen overschreden en telt 35 hectare wijngaarden, 7 gecultiveerde druivensoorten en 12 flessenlabels. Wereldwijd worden meer dan 120.000 flessen geëxporteerd. Dit succes is geworteld in dat land dat tussen de zee en berg ligt en waar de druiven met de hand worden geplukt en verwerkt tot mooie wijnen. Een mooie synthese van land, druivensoort en mensenhand.

Wilt u graag deze wijn proeven tijdens een Cibo del Vino wijnproeverij? Neem dan snel contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Di Sipio Colline Teatine Bianco” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook