Wijnprofiel
Di Sipio Colline Teatine Bianco heeft het volgende smaakprofiel: Vol & Romig & Complex
Wijninformatie
Land
Italië
Gebied & Streek
Abruzzen
Wijnhuis
Di Sipio
Eigenaar
Nicola Di Sipio
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Falanghina 72% | Trebbiano d'abruzzo 13% | Pecorino 15%
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
De Di Sipio Colline Teatine Bianco past perfect bij Pasta, truffel, blauwe kazen, sushi, kaviaar, schaal- en schelpdieren.
Serveertemperatuur
10 - 12 graden
Te drinken tot
2026
Glaswerk
Chardonnay glas
Karafferen & Decanteren
Beide niet gewenst
Wijnhuis
Di Sipio Colline Teatine Bianco
DI SIPIO; Het verhaal dat ik je wil vertellen is dat van een diepe relatie tussen een man en een jonge jongen, vader en zoon, die samen het land bewerkten en dezelfde passie deelden. Het familie bedrijf Di Sipio is 19 jaar geleden opgericht, door Nicola. Nicola was een jonge man toen hij zijn geboorteplaats verliet om zijn doel te bereiken en in het leven te slagen. Visie intuïtie , genialiteit en koppigheid die typisch zijn voor de Abruzzese mensen. Al deze eigenschappen lieten hem toe om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Hij ging samen met zijn ouders 70 hectare land oogsten om kwaliteitswijnen en mousserende wijnen te produceren.
Abruzzen, deze regio wordt ook wel de groene long van Europa genoemd vanwege zijn 3 grote nationale parken. Het met wijnstokken beplante gebied beslaat 31.991 ha. Dit wijnhuis ligt op een helling 300 m hoogte tussen de Adriatische zee en de Apennijnen.
De wijn boerderij Azienda Nicola Di Sipio is gelegen in Abruzzo, tussen de bergtoppen van de Maiella en de Adriatische zee. 300 meter boven zeeniveau in een klein stadje in de buurt van Chieti genaamd Ripa Teatine dat beroemd is om zijn wijnen, eten en bokser Rocky Marciano. Het landgoed bevat wijngaarden, olijfboomgaarden en tarwevelden die worden bewaterd door een nabijgelegen natuurlijk meer.
Vandaag de dag heeft de Azienda Nicola Di Sipio de landsgrenzen overschreden en telt 35 hectare wijngaarden, 7 gecultiveerde druivensoorten en 12 flessen labels. Wereldwijd worden meer dan 120.000 flessen geëxporteerd. Dit succes is geworteld in dat land dat tussen de zee en berg ligt en waar de druiven met de hand worden geplukt en verwerkt tot mooie wijnen. Een mooie synthese van land, druivensoort en mensenhand.
Wilt u graag deze wijn proeven tijdens een Cibo del Vino wijnproeverij? Neem dan snel contact met ons op!
