Domaine de Marotte Cuvee Jules Rose 2021 BIO

9,25

Feels like Summer,

Zwoel, fris en fruitig, een heerlijke pure biologische rose is deze Domaine de Marotte Cuvee Jules Rose 2021 BIO . Je proeft de zomer in je glas.

Deze rose is zeker verrassend omdat hij vooral gemaakt is van mouvedre druiven, waar ook de Bandol rose van gemaakt wordt, maar dan wordt deze aangevuld met de druif Cinsault.

Extra genieten, van deze wijn, met een lange afdronk, waarin je veel rood fruit als , bosaardbeitjes, framboos, kers , vanille en anijs proeft.

Pure klasse, genieten met de grote G.

Een biologische parel  deze Rose.

 

 

Zomer in je glas, dat is wat je ruikt , proeft en ervaart, van deze Domaine de Marotte Cuvee Jules Rose 2021 BIO.

Vol passie biologische gemaakt door de nederlandse eigenaren Daan en Elvire van Dijkman . Sinds 1998 zijn zij vertrokken naar hun Domaine aan de Voet van de Mont Ventoux.

Door het puur bewerken van de grond, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, het duurzaam werken zorgen ze ervoor dat het bodemleven in de wijngaard gezond is.

De planten zijn sterk en minder vatbaar voor ziektes, dat maakt de smaak van de druiven nog intenser, een zuivere pure, frisse, fruitige Rose.

 

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Daan en Elvire van Dijkman
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Rhone Vallei
Wijnbereiding: De druiven voor deze rose worden pneumatisch geperst, 24 uur koud bezinken, temperatuur gestuurde fermentatie bij maximaal 16°C in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer drie weken. Klaren door middel van bentoniet en zwaartekracht.
Wijngaard en bodem: De wijngaard is 28 hectare, en ligt op de zuidhelling van de Mont Ventoux. De druivenstokken voor deze Domaine de Marotte Cuvee Jules Rose 2021 BIO zijn 10 – 25 jaar oud. Op draad, 1.60m hoog De stokken staan op klei-zandgrond , kalk-zand en veel stenen. Hierdoor heeft deze grond het voordeel dat men er in natte jaren toch hele mooie gezonde druiven kan oogsten omdat het overvloedige water snel wegzakt. Op de noord-kant van het domaine is de grond heel kleiachtig, Deze grond zorgt er weer voor dat er in droge jaren mooie druiven geoogst kunnen worden.
Oogstwijze: handmatig geen chemische onkruidbestrijding
Druivensoort: Mourvèdre 50%, Grenache noir 30%, Syrah 20%
Alcohol: 13%
Schenktemperatuur: 10 C
Glaswerk: sauvignon
Drinken: nu – 2024
Karafferen/Decanteren: niet gewenst

Zomer in je glas, dat is wat je ruikt , proeft en ervaart, van deze Domaine de Marotte Cuvee Jules Rose 2021 BIO.

Vol passie biologische gemaakt door de nederlandse eigenaren Daan en Elvire van Dijkman . Sinds 1998 zijn zij vertrokken naar hun Domaine aan de Voet van de Mont Ventoux.

Door het puur bewerken van de grond, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, het duurzaam werken zorgen ze ervoor dat het bodemleven in de wijngaard gezond is.

De planten zijn sterk en minder vatbaar voor ziektes, dat maakt de smaak van de druiven nog intenser, een zuivere pure, frisse, fruitige Rose