Massa Vecchia La Querciola

Over de wijn

Deze Massa Vecchia La Querciola is echt bijzonder, men zegt niet voor niets Many Years….

Zo puur en mooi is deze wijn gemaakt, de Sangiovese druiven komen uit de wijngaard La Querciola die in 2000 is aangeplant. Met zo min mogelijk interventies in de wijngaard maar ook tijdens de vinificatie en rijping. Bij deze wijn komt echt de pure terroir expressie naar boven, dit kom je bijna niet meer tegen zo mooi.

De wijn ondergaat een natuurlijke alcoholische vergisting, met de maceratie op de schillen in kastanjevaten. Daarna rijpt de wijn nog 30 maanden in eiken vaten, vervolgens nog 6 maanden op de fles.

Er zijn ook maar 1350 flessen van geproduceerd.

Een geweldige Toscaanse rode wijn, met diepgang en elegantie, aroma’s van rijpe bramen, kersen, mediterane kruiden, specerijen, paddestoel en mineraliteit.

Een heerlijke begeleider van rijke vleesgerechten.

 

 

 

62,95

Prijs is inclusief 21% BTW.

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

Categorie

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

De Massa Vecchia La Querciola is een bijzondere biologische Toscaanse rode wijn met elegantie en diepgang. Pure expressie van het terroir komt naar boven.

Complex , Rijk, Elegant, 

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Italië

Gebied & Streek

Toscane

Wijnhuis

Massa Vecchia

Eigenaar

Fabrizio Niccolaini

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

Sangiovese -

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Heerlijk bij rijke vleesgerechten, gevogelte, kalfsvlees

Serveertemperatuur

16 C

Te drinken tot

2028

Glaswerk

Bourgogne

Karafferen & Decanteren

Decanteren gewenst

Wijnhuis

Massa Vecchia La Querciola

Massa Vecchia is een klein familie bedrijf in de provincie Grosseto in de Maremma regio van Toscane, Italië. La Querciola is aangeplant in het jaar 2000.  Het wijnhuis heeft als filosofie om zo natuurlijk met zo min mogelijk interventies in de wijngaard en de kelder mooie wijnen te maken.

In de wijngaard wordt alles handmatig bewerkt , dus alleen biodynamische meststoffen. De Sangiovese druiven ondergaan een spontane gisting, er wordt geen zwaveldioxide toegevoegd.

De druiven krijgen de vergisting tijdens de maceratie op de schillen in kastanjevaten.

Daarna krijgt het sap een rijping van 30 maanden in eiken houten vaten, gevolgd door een rijping van 6 maanden op de fles.

Er zijn maar 1350 flessen van gebotteld. Echt speciaal, deze wijn moet je zeker proeven.

Massa Vecchia La Querciola
Alcoholpercentage

13,5%

Natuurlijke wijnbouw

100% Biologisch

Druivenras

Sangiovese

Jaar

2019

Gebied & Streek

Toscane

Land

Italië

Smaakprofiel

Vol & Romig & Complex

Wijnhuis

Massa Vecchia

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Massa Vecchia La Querciola” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer interessante wijnen