Wijnprofiel
De Massa Vecchia La Querciola is een bijzondere biologische Toscaanse rode wijn met elegantie en diepgang. Pure expressie van het terroir komt naar boven.
Complex , Rijk, Elegant,
Wijninformatie
Land
Italië
Gebied & Streek
Toscane
Wijnhuis
Massa Vecchia
Eigenaar
Fabrizio Niccolaini
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Sangiovese -
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Heerlijk bij rijke vleesgerechten, gevogelte, kalfsvlees
Serveertemperatuur
16 C
Te drinken tot
2028
Glaswerk
Bourgogne
Karafferen & Decanteren
Decanteren gewenst
Wijnhuis
Massa Vecchia La Querciola
Massa Vecchia is een klein familie bedrijf in de provincie Grosseto in de Maremma regio van Toscane, Italië. La Querciola is aangeplant in het jaar 2000. Het wijnhuis heeft als filosofie om zo natuurlijk met zo min mogelijk interventies in de wijngaard en de kelder mooie wijnen te maken.
In de wijngaard wordt alles handmatig bewerkt , dus alleen biodynamische meststoffen. De Sangiovese druiven ondergaan een spontane gisting, er wordt geen zwaveldioxide toegevoegd.
De druiven krijgen de vergisting tijdens de maceratie op de schillen in kastanjevaten.
Daarna krijgt het sap een rijping van 30 maanden in eiken houten vaten, gevolgd door een rijping van 6 maanden op de fles.
Er zijn maar 1350 flessen van gebotteld. Echt speciaal, deze wijn moet je zeker proeven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.