Wijnprofiel
Wit & Vol & Romig & Complex
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Alsace
Wijnhuis
Colmar
Eigenaar
Colmar | Bernard Schoffit
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
50% Pinot Blanc | 50 % Auxerrois
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Gerechten met zalm, schaal- en schelpdieren. Ook perfect bij Aziatisch en pikant eten.
Serveertemperatuur
10 graden
Te drinken tot
2022- 2029
Glaswerk
Sauvignon glas
Karafferen & Decanteren
Beide niet gewenst
Wijnhuis
Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes
Domaine Schoffit maakt al sinds 1680 wijnen. Maar sinds 1973 officieel als echte wijnmakerij. Robert Schoffit weigerde al in de jaren zestig om insecticiden te gebruiken. Momenteel bestaat het Domaine Schoffit uit 18 hectare over diverse locaties van bergheim tot aan Thann. Sinds 2019 werken ze met een biologische certificering en vanaf 2021 zelfs biodynamisch. De Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes bestaat uit 50% Pinot Blanc en 50% Auxerrois. De druiven groeien op oude stokken, sommigen zelfs ouder dan 80 jaar. Vandaar de naam Vieille Vignes, deze oude druiven stokken zorgen voor nog meer concentratie en smaakstoffen in de druif. De druiven worden eerst handmatig geoogst. In de kelder worden de hele trossen geperst, maar om een extra aroma te krijgen past hij eerst korte schilinweking toe met 24 uur klaring van gekoelde most. De wijn fermenteert spontaan onder gecontroleerde temperatuur en wordt na de gisting van de grove droesem gehaald, maar rijpt nog door op de fijne droesem , er wordt geen malolactische gisting toegepast. De wijn rijpt 10 maanden op de fijne lie.
De wijn wordt vergist en gerijpt op RVS.
Gebied Alsace, ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de Duitse grens. De Vogezen beschermd dit gebied tegen de wind en regen. Er heerst een microklimaat zowel droog als zonnig. doordat de bodem hier vooral bestaat uit vulcanische grond, bestaand uit zand en stenen, een perfecte basis voor wijn vol karakter. Laat u verrassen door de Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.