Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes

13,95

”Mooie complexe volle witte wijn”

De Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes heeft een stuivend aroma van appel, witte bloemen, peer, abrikoos en een complexe kruidigheid. Hij is mooi zuiver, met lichte gisttonen, perfect in balans van rijp fruit en frisse zuren.

Uitverkocht

Uitverkocht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Colmar, Bernard Schoffit
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Alsace
Wijnbereiding: Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). Rijpt 10 maanden op de fijne lie
Wijngaard en bodem: Vulkanische grond: zand en stenen
Oogstwijze: Handmatig
Druivensoort: 50% Pinot Blanc en 50% Auxerrois
Alcohol: 13%
Schenktemperatuur: 10 °C
Glaswerk: Sauvignon glas (smal)
Drinken: 2018 – 2027
Karafferen/Decanteren: Beide niet gewenst

Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes

Wijnlandgoed Colmar

Deze wijngaard van Bernard Schoffit is in 1973 opgericht en exploiteert nu 17 ha wijnstokken. Dit kun je echt een van de beste producenten van de Alsace noemen. Bernard is een wijnmaker puur sang. Alles gaat om kwaliteit in de wijngaard voor met veel respect voor de bodem gewerkt. De wijnmaker onderscheid zich van de meeste Alsace wijnen om een drogere gastronomische stijl te maken.

De Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes bestaat uit 50% Pinot Blanc en 50% Auxerrois. De druiven groeien op oude stokken, sommigen zelfs ouder dan 80 jaar. Vandaar de naam Vieille Vignes, deze oude druiven stokken zorgen voor nog meer concentratie en smaakstoffen in de druif. In de kelder worden de trossen geperst, maar om een extra aroma te krijgen past hij eerst korte schilinweking toe met 48 uur klaring van gekoelde most. De wijn wordt vergist onder gecontroleerde temperatuur en er wordt geen malolactische gisting toegepast. De wijn rijpt 10 maanden op de fijne lie.

Gebied Alsace, ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de Duitse grens. De Vogezen beschermd dit gebied tegen de wind en regen. Er heerst een microklimaat zowel droog als zonnig. doordat de bodem hier vooral bestaat uit vulcanische grond, bestaand uit zand en stenen, een perfecte basis voor wijn vol karakter. Laat u verrassen door de Pinot Blanc Auxerrois Vieilles Vignes. 

Anderen bekeken ook