Domaine de Marotte Cuvee Eline 2013

12,95

Een geweldige krachtpatser deze wijn van Domaine de Marotte Cuvee Eline 2013. Van robijnrood tot diep rood, met bijzonder etiket , ontworpen door hun dochter Eline.Je ervaart en proeft de hoge concentratie van smaak en rijke tannines met een elegante afdronk. Hier wordt je blij van en het is nog biologisch ook!

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lees meer!

Alles over de historie en de perfecte wijntechniek van deze fles

Wijntechniek

Eigenaar: Daan en Elvire Dijkman
Land: Frankrijk
Gebied/Streek: Rhone Vallei
Wijnbereiding: De Druiven van Domaine de Marotte Cuvee Eline 2013 worden biologisch geteeld, en volledig met de hand geplukt. Gedeeltelijk worden ze gekneust en ontsteelt. Daarna ondergaan de druiven een pneumatische persing, want door de luchtdruk blijven de pitten heel en komen er geen bitterstoffen vrij. De wijn wordt vergist bij maximaal 30C voor ongeveer 3 weken. Het overbrengen van de wijn gebeurt zoveel mogelijk door zwaartekracht, daarna krijgt de wijn nog een rijping van 12 maanden op vaten van 400 en 600 liter.
Wijngaard en bodem: Het onkruid wordt handmatig en mechanisch verwijderd zonder gebruik van chemicalien. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten. De druiven worden verwerkt en gebotteld op het Domaine zelf.
Oogstwijze: handmatig
Druivensoort: Mourvedre 45% Syrah 45% Grenache 10%
Alcohol: 13,5%
Schenktemperatuur: 16- 18 C
Glaswerk: Bourgogne glas
Drinken: 2018-2023
Karafferen/Decanteren: Karafferen 20 voor serveren openen

Domaine de Marotte Cuvee Eline 2013 is bijna een Nederlandse wijn te noemen want de eigenaars Daan en Elvire Dijkman komen uit Nederland. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie. Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan. In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij met 16 ha wijngaarden. Ook deze Cuvee Eline is weer een kwaliteitswijn. Daan en Elvire werken ambachtelijk en kleinschalig. Ze werken biologisch en dat proef je. Dit vinden Daan en Elvire belangrijk want de aarde hebben wij slechts te leen.