Wijnprofiel
De Domaine de Marotte Cuvee Niels is een volle fruitige wijn met veel aroma’s van kersen, frambozen, bosaardbeitjes, laurier, zoethout, en beetje vanille. Rijpe tannines en aangename volle ronde afdronk.
Ontdek de Domaine de Marotte Cuvee Niels bij Cibo del Vino.
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Rhone
Wijnhuis
Domaine de Marotte
Eigenaar
Daan en Elvire Dijkman
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Grenache 40% Syrah 25% Mourvedre 20% Carignan 15%
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Borrelplank , pate met bosbessengelei, BBQ hamburger, worst, aubergine taart, belegen kaas
Serveertemperatuur
16-17 graden
Te drinken tot
2024
Glaswerk
Bourgogne
Karafferen & Decanteren
20 minuten voor serveren de wijn openen om te laten ademen.
Wijnhuis
Domaine de Marotte Cuvee Niels
Domaine de Marotte is een wijnhuis gelegen aan de voet van de Mont Ventoux in de Rhone, Frankrijk. Daan en Elvire zijn een Nederlands echtpaar die zijn vertrokken naar Frankrijk en in 1997 zijn begonnen met het wijnhuis Domaine de Marotte. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met specialisatie drankentechnologie en Elvire studeerde tuinbouw. Inmiddels bestaat het domein uit 28 hectare en maken zij een reeks aan mooie gecertificeerde biologische en vegan wijnen.
De wijngaarden zijn gelegen op de zuidelijke hellingen van de Mont Ventoux, vlakbij Gigondas Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. De grond is rijk aan ijzer, zand, kiezels en keien. Voordeel hiervan is dat in natte jaren, het water goed weg kan zakken. De druiven worden handmatig geoogst, gedeeltelijke maceration carbonique, gedeeltelijk kneuzen, volledig ontsteling. De druiven worden vergist op een temperatuur van max 28C. Dit duurt ongeveer 3 weken, het overbrengen van de wijn gebeurd zoveel mogelijk door middel van zwaartekracht. Ook het bottelen wordt op het Domaine zelf gedaan.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.