Domaine de Marotte Viognier

Domaine de Marotte Viognier

Over de wijn

”Een bom van een witte wijn”

Hou je van beetje tropisch? Dan ga jij genieten van deze heerlijke aroma’s van mango, perzik, abrikoos en lychee die naar boven komen.

Een geconcentreerde wijn met complexe smaken en de afdronk die is echt geweldig lang. Dus extra lang genieten bij deze wijn. Een echte Slow Wine. Een echte Slow Wine, dit kan alleen tot stand komen zoals deze wijn op een authentieke traditionele en ecologische manier wordt gemaakt, dus zonder toevoegingen en geen massaproductie.

De Viognier Domaine de Marotte heeft 9- gescoord – de Grote Hamersma

En goud gewonnen bij Concours des Grand Vins de France A Macon en Grand Vins de Orange.

 

14,10

Uitverkocht

Category

Deel deze wijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wijnprofiel

wit, vol, romig en complex

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Frankrijk

Gebied & Streek

Rhône Vallei

Wijnhuis

Domaine de Marotte

Eigenaar

Daan- en Elvire van Dijkman

Oogstwijze

Handmatig en geen chemische onkruidbestrijding

Druivensoort

100% Viognier

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

De Domaine de Marotte Viognier Past perfect bij gegrild wit vlees, vis, garnalen, kreeft, groenten gerechten waaronder asperges en pasta.

Serveertemperatuur

10 graden

Te drinken tot

2020 - 2024

Glaswerk

Sauvignon glas

Karafferen & Decanteren

Beide niet gewenst

Wijnhuis

Domaine de Marotte Viognier

Domaine de Marotte is bijna een Nederlandse wijn te noemen , want de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman, komen uit Nederland. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie, en Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan. In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij met 16 ha wijngaarden.

Daan en Elvire werken biologisch. Dat vinden ze belangrijk want wij hebben de aarde slechts te leen. Het onkruid wordt handmatig en mechanisch verwijderd zonder gebruik van chemicaliën. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten. De druiven worden handmatig geoogst en vergist in de eigen Cave Wijnmakerij waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van RVS tanks. Klaring dmv Betoniet, hierbij wordt dus gebruik gemaakt van een vegan klaringsmiddel een soort fijne klei.

De druiven worden pneumatisch geperst, waardoor er minder bitters in de wijn komen.  Ook de botteling doen ze zelf op het Domaine. Deze prachtige wijnen van Domaine de Marotte worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en het Rijks Museum.

Domaine de Marotte Viognier
Domaine de Marotte Viognier achterkant
Land

Frankrijk

Alcoholpercentage

14,5%

Smaakprofiel

Vol & Romig & Complex

Gebied & Streek

Rhône Vallei

Wijnhuis

Domaine de Marotte

Druivenras

Viognier

Jaar

2020

Meer interessante wijnen