Wijnprofiel
De Domaine de Marotte Viognier is een romige, complexe en geconcentreerde wijn. De afdronk is zeer lang.
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Rhone Vallei, Mont Ventoux
Wijnhuis
Domaine de Marotte
Eigenaar
Daan en Elvire van Dijkman
Oogstwijze
handmatig
Druivensoort
Viognier
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
De Domaine de Marotte Viognier is een mooie begeleider van kalfsvlees met roomsaus, gevogelte, coquilles in choronsaus, asperges en eiergerechten.
Serveertemperatuur
10-12 graden
Te drinken tot
2022-2026
Glaswerk
Sauvignon
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Domaine de Marotte Viognier
Domaine de Marotte is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux in de Rhone vallei in Frankrijk. Dit domein is bijna Nederlands te noemen omdat de eigenaren Daan en Elvire van Dijkman uit Nederland komen.
In 1997 zijn zij met het gezin naar Frankrijk vertrokken om daar een wijnbedrijf te starten. Hier werken Daan en Elvire volledig biologisch. Ze hechten veel waarde aan de natuur en verwerken dit volledig in het bedrijf. Het Domaine is inmiddels 28 hectare groot en ligt aan de voet van de Mont Ventoux in Zuid Frankrijk in de Provence.
Alle wijnen van Domaine de Marotte blinken echt uit in de kwaliteit. De wijngaarden staan op verschillende grondsoorten. Op het zuid-plateau is de grond vooral rijk aan ijzer, zand, kiezels en keien. Het voordeel van deze grond is dat in natte jaren het overtollige water goed wegzakt en daardoor er toch mooie gezonde druiven geoogst kunnen worden. Op de noord-kant is de grond juist kleiachtig, waardoor er in droge jaren ook weer gezonde druiven geoogst kunnen worden. De Viognier van Domaine de Marotte is handmatig geoogst, en ondergaat een maceratie van 6 uur, pneumatische persing met lage druk , vergisting van 3 weken onder gecontroleerde temperatuur van 16 graden. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden op de lie.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.