Wijnprofiel
wit, vol, romig en complex
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Rhône Vallei
Wijnhuis
Domaine de Marotte
Eigenaar
Daan- en Elvire van Dijkman
Oogstwijze
Handmatig en geen chemische onkruidbestrijding
Druivensoort
100% Viognier
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
De Domaine de Marotte Viognier Past perfect bij gegrild wit vlees, vis, garnalen, kreeft, groenten gerechten waaronder asperges en pasta.
Serveertemperatuur
10 graden
Te drinken tot
2020 - 2024
Glaswerk
Sauvignon glas
Karafferen & Decanteren
Beide niet gewenst
Wijnhuis
Domaine de Marotte Viognier
Domaine de Marotte is bijna een Nederlandse wijn te noemen , want de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman, komen uit Nederland. Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie, en Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan. In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij met 16 ha wijngaarden.
Daan en Elvire werken biologisch. Dat vinden ze belangrijk want wij hebben de aarde slechts te leen. Het onkruid wordt handmatig en mechanisch verwijderd zonder gebruik van chemicaliën. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten. De druiven worden handmatig geoogst en vergist in de eigen Cave Wijnmakerij waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van RVS tanks. Klaring dmv Betoniet, hierbij wordt dus gebruik gemaakt van een vegan klaringsmiddel een soort fijne klei.
De druiven worden pneumatisch geperst, waardoor er minder bitters in de wijn komen. Ook de botteling doen ze zelf op het Domaine. Deze prachtige wijnen van Domaine de Marotte worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en het Rijks Museum.

