Wijnprofiel
De Petit Marotte Cuvee Rouge heeft het volgende wijnprofiel: Fris, fruitig en elegant. Een aanrader om deze wijn koel te serveren.
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Rhone, aan de voet van de Mont Ventoux
Wijnhuis
Domaine de Marotte
Eigenaar
Daan en Elvire van Dijkman
Oogstwijze
handmatig
Druivensoort
Grenache noir 80% Mourvedre 20%
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Heerlijk bij de borrelplank, broodje hamburger, kipgerechten, kaas, bbq gerechten, pizza, en mediterrane gerechten. Aubergine , salades.
Serveertemperatuur
12-14 C
Te drinken tot
2025
Glaswerk
Bourgogne
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Domaine de Marotte is bijna een Nederlands domein, de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman komen namelijk uit Nederland.
Daan heeft levensmiddelen technologie gestudeerd met als specialisatie drankentechnologie, en Elvire heeft kennis over de tuinbouw opgedaan.
In 1997 zijn ze begonnen met deze wijnboerderij en inmiddels bestaat het domein uit 28 hectare. Daan en Elvire werken volledig biologisch. Het onkruid wordt handmatig verwijderd zonder chemicaliën. Dit onkruid wordt gecomposteerd tot voeding voor de planten.
De druiven worden handmatig geoogst en vergist in de eigen Cave wijnmakerij.
Vervolgens wordt een deel van de druiven door middel van de methode maceration carbonique vergist onder een temperatuur van maximaal 25C voor een periode van 3 weken. Het Domaine de Marotte kent veel grondsoorten. Op het zuid-plateau is de grond rijk aan ijzer, zand, kiezels en keien.
Deze grond heeft als voordeel dat er in de natte jaren toch mooie gezonde druiven kunnen worden geoogst omdat het overvloedige water snel wegzakt.
Aan de noordkant van het domaine is de grond heel kleiachtig, dit zorgt weer voor mooie druiven in de droge jaren.
Ontdek de Petit Marotte Cuvee Rouge bij Cibo del Vino.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.